Nem lesz több pornó a Hilton hotelekben

Legalábbis nagyképernyőn, 2016-tól ugyanis már egyetlen Hilton hotelben sem lehet néhány euróért cserébe felnőtt tartalmakat nézni. Persze a szobawifivel továbbra is mindenki arra szörfözget saját okoseszközén, amerre csak akar.

Fotó: James Doberman / Europress / Getty

A fizetős pornográf tartalmú csatornák nem illeszkednek a Hilton hotellánc vállalati filozófiájába, ezért szeptembertől fokozatosan minden szállodájukban kivonják kínálatukból ezt a szolgáltatást - írja a Daily Mail.

A világ 78 országában 540 hotelt működtető szállodalánc egy közleményt adott ki a napokban, mely szerint 2016 júliusáig minden régiójukban megszüntetik az on demand, vagyis az igény szerint bármikor letölthető felnőtt filmes videotartalmakat. Ez a műfaj a cégcsoport szóvivője szerint ugyanis nem egyeztethető össze a hotellánc vállalati filozófiájával, az általuk képviselt értékekkel és a márka jövőbeli terveivel.

A Daily Mail felnőtt iparági szakértőket is megkérdezett a témáról, akik szerint bár a hoteleknek évekkel ezelőtt még komoly bevételi forrást jelentett a velük leszerződött tartalomszolgáltató felnőtt vagy egyéb fizetős csatorna portfóliója, azonban amióta a vendégek a laptopjaikon vagy más okoseszközeiken néznek tartalmakat, egyre kisebb ezeknek a jelentősége. "Az embereket ma már nem érdeklik a fizetős plusz szolgáltatások. Egy dolog érdekli a vendéget, ahogy belép a hotelbe: az ingyenes netkapcsolat. A szórakozásáról maga gondoskodik, és nem úgy, hogy tévét néz" - mondta a brit PKF Hospitality közvélemény-kutató cég igazgatója.

Pont erre hivatkozik a morális indoklása mellett a Hilton cégcsoport is, miközben hangsúlyozza, hogy a wifi továbbra is a vendégeik rendelkezésére áll, amelynek segítségével olyan tartalmat tölthetnek le okoseszközeikre ezután is, amilyet csak szeretnének.

A korábbi években a fizetős pornó csatornák népszerűségét, majd azok szállodákból kitiltásának jelentőségét jól példázza a LodgeNet, a hoteleknek felnőtt kábeltelevíziós tartalmat szolgáltató amerikai cég. Amikor 2011-ben a Mariott Hotels szállodalánc bevezette a fizetős felnőtt tartalmak sugárzását tiltó rendelkezését, a következő évben majdnem csődbe ment a cég. De az olyan Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban népszerű hatalmas adattárú, havi díjas online videótékák forgalma is visszaesett a bejelentés hatására, mint a Netflix vagy a Hulu - írja a Daily Mail.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek