Űrhajót is vezethet a Disneyland új Star Wars-negyedében

Csillagok háborúja-negyed épül a kaliforniai Disneylandben és a floridai Walt Disney World Resort-ban, jelentette be a vállalat.

Ez lesz a Disney eddigi legnagyobb olyan projektje, ami egyetlen film világára épül, írta a CNN. A témaparkok területén belül megnyíló több Star Wars-negyed valóságos paradicsom lesz a film és könyvsorozat rajongói számára.

Fotó: Patrick T. Fallon/ Getty Images

 A látogatók "kipróbálhatják", milyen a repülés a legendás űrhajóval, a Millennium Falconnal, vagy egy X-szárnyúval, csatajelenetbe kerülhetnek, és bedobhatnak egy italt a hírhedt Mos Eisley kocsma díszletei között.

Az 5,7 hektáros Csillagok Háborúja-parkok vendégei droidokkal és különféle lényekkel is találkozhatnak, és egy, a filmekben soha nem látott bolygóra is ellátogathatnak.

Arról sajnos nincs információ, hogy mikor nyílnak meg az új tematikus negyedek. A legelszántabb rajongóknak addig is be kell érniük a Disney-témaparkok egyéb Csillagok Háborújával kapcsolatos attrakcióival - például betekintést nyerhetnek a sorozat legújabb epizódja, a Star Wars: Ébredő Erő kulisszatitkaiba.

A Disney 2012-ben több mint 4 milliárd dollárért vásárolta a Lucasfilm Ltd-től a Csillagok háborújához kötődő jogokat. Annak idején megállapodtak abban is, hogy a filmsorozat legjellegzetesebb szereplői - C-3PO robot vagy Han Solo társa, Chewbacca is megjelenhet a Disney témaparkjaiban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek