Újranyíltak a bécsi szabadtéri mozik

Újranyíltak a bécsi szabadtéri mozik

Újranyíltak a szabadtéri mozik Bécsben, az osztrák fővárosban egész nyáron számos nyitott helyen ingyenesen vagy hat-nyolc euróért láthatnak filmeket a nézők a szabad ég alatt - írja a Turizmus.com.

A Westbahnhof pályaudvar közelében lévő Kino am Dach (Mozi a tetőn) minden évben külön tematika szerint mutat be filmeket. Idén szeptember közepéig látogatható, a belépőjegy nyolc euróba kerül. Tavaly elismert nemzetközi tetőteraszos mozik kínálatából válogattak, ezt a hagyományt idén is folytatják. 2015-ben a bécsiek a New York-i, a londoni és a dél-afrikai mozik munkatársaival dolgoztak szorosan együtt, így alkották meg a programot, amelyben svájci, dán és olasz filmek is szerepelnek. A héten a Who am I - Egy rendszer sincs biztonságban című 2014-es német thrillert, az olaszországi La Guarimba nemzetközi filmfesztivál rövidfilmjei és Lukas Moodysson svéd rendező Mi vagyunk a legjobbak című filmjét mutatják be.

Persze Bécsben több szabadtéri mozit si találunk. Így például a város 11. kerületében, a Simmeringen vagy az Augarten parkban, de a szabad ég alatt vetít filmeket a mindig változó Volxkino és a bécsi Városháza téren, a Rathausplatz-on is a csillagok alatt állítottak fel mozivásznat. A szabadtéri filmvetítések zárásaként szeptember elején rendezik meg a Stumm & Laut című filmfesztivált, amelyen némafilmeket mutatnak be, élő elektronikus zenei kísérettel. A Favoriten városnegyedben található Columbusplatzon rendezett esemény ingyenes, a filmek este nyolc órakor kezdődnek.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek