» Távol

Olcsóbban adja jegyeit Görögországba a Ryanair

| | Nem érkezett még hozzászólás
A múlt vasárnapi népszavazás után egy görög célpontokra utaztató iroda kérte meg helyi képviselőit, hogy számoljanak be a helyszíni hangulatról. Mindeközben pénteken az ír légitársaság bejelentette, hogy harminc százalékkal olcsóbban adja jegyeit Görögországba.

A hét közepén írtunk itt a Travelón arról, hogy majdnem harmadával estek vissza a görögországi nyaralóhelyekre szóló last minute-foglalások, miután a görög kormányfő június 26-án este bejelentette, népszavazást tartanak azokról a takarékossági intézkedésekről, amelyeket a külföldi hitelezők várnak el a Görögországnak nyújtott hitel fejében. A múlt vasárnapi népszavazáson pedig meggyőző fölénnyel győztek a nem szavazatok, vagyis a hitelezői ajánlásokat elutasító tábor. 

Idegenvezetők jelentik a helyszínről

A hét közepén a görög utakra specializálódott Aeolus utazási iroda több görög szigetre kiküldött helyszíni képviselőjét kérte meg, hogy tájékoztassák a hazaiakat a vasárnapi népszavazás után kialakult hangulatról. Az idegenvezetők szerint mindenhol nyugalom van, a népszavazás után sem tapasztaltak változást.

A krétai képviselő szerint a szállodák, tavernák tele vannak, az utasaik elegendő készpénzzel készültek az utazásra. Egyedül a Zakynthoszi képviselő jelentette, hogy bár a bankautomaták többségében van pénz, egy-két automatából már valóban nem lehet készpénzt felvenni. Korfuról azt jelentették, hogy Szidariban a vendégek csak a médiából tudnak a görög krízisről, a boltokban van elég élelmiszer, a benzinkutakon pedig üzemanyag. A többi görög szigeten uralkodó hangulatról az utazási iroda ezen oldalán olvashat. 

Olcsóbb jegyárak

Néhány hete több utazási irodát is megkérdeztünk a magyarok nyaralási szokásairól, tőlük tudjuk, hogy idén a legtöbben Görögországba foglaltak nyaralást. A görög helyzet kapcsán az utazási irodák tapasztalatai hónapok óta vegyesek: a Kartago Toursnál például volt már olyan utas, aki visszalépett a görög útjától, és inkább Törökországot választotta.

A görög válság miatt a légitársaságok sem tudják úgy megtölteni járataikat, a Ryanair legújabb, pénteken bejelentett "Keep Greece flying" kampánya legalábbis erre utal. Az ír diszkont légitársaság július 13-tól 30 %-kal adja olcsóbban a Görögországba irányuló járatain a jegyeket, az országon belül pedig akár 5 euró alatti áron is lehet repülni.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
7 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
10 napja
MartiSatya élménybeszámolót írt
Monaco Grand Prix
18 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.