Olcsóbban adja jegyeit Görögországba a Ryanair

A múlt vasárnapi népszavazás után egy görög célpontokra utaztató iroda kérte meg helyi képviselőit, hogy számoljanak be a helyszíni hangulatról. Mindeközben pénteken az ír légitársaság bejelentette, hogy harminc százalékkal olcsóbban adja jegyeit Görögországba.

A hét közepén írtunk itt a Travelón arról, hogy majdnem harmadával estek vissza a görögországi nyaralóhelyekre szóló last minute-foglalások, miután a görög kormányfő június 26-án este bejelentette, népszavazást tartanak azokról a takarékossági intézkedésekről, amelyeket a külföldi hitelezők várnak el a Görögországnak nyújtott hitel fejében. A múlt vasárnapi népszavazáson pedig meggyőző fölénnyel győztek a nem szavazatok, vagyis a hitelezői ajánlásokat elutasító tábor.

Idegenvezetők jelentik a helyszínről

A hét közepén a görög utakra specializálódott Aeolus utazási iroda több görög szigetre kiküldött helyszíni képviselőjét kérte meg, hogy tájékoztassák a hazaiakat a vasárnapi népszavazás után kialakult hangulatról. Az idegenvezetők szerint mindenhol nyugalom van, a népszavazás után sem tapasztaltak változást.

A krétai képviselő szerint a szállodák, tavernák tele vannak, az utasaik elegendő készpénzzel készültek az utazásra. Egyedül a Zakynthoszi képviselő jelentette, hogy bár a bankautomaták többségében van pénz, egy-két automatából már valóban nem lehet készpénzt felvenni. Korfuról azt jelentették, hogy Szidariban a vendégek csak a médiából tudnak a görög krízisről, a boltokban van elég élelmiszer, a benzinkutakon pedig üzemanyag. A többi görög szigeten uralkodó hangulatról az utazási iroda ezen oldalán olvashat.

Olcsóbb jegyárak

Néhány hete több utazási irodát is megkérdeztünk a magyarok nyaralási szokásairól, tőlük tudjuk, hogy idén a legtöbben Görögországba foglaltak nyaralást. A görög helyzet kapcsán az utazási irodák tapasztalatai hónapok óta vegyesek: a Kartago Toursnál például volt már olyan utas, aki visszalépett a görög útjától, és inkább Törökországot választotta.

A görög válság miatt a légitársaságok sem tudják úgy megtölteni járataikat, a Ryanair legújabb, pénteken bejelentett "Keep Greece flying" kampánya legalábbis erre utal. Az ír diszkont légitársaság július 13-tól 30 %-kal adja olcsóbban a Görögországba irányuló járatain a jegyeket, az országon belül pedig akár 5 euró alatti áron is lehet repülni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek