» Távol

Dánia is Tunézia elhagyására kéri állampolgárait

| | Nem érkezett még hozzászólás
Nagy-Britannia után pénteken Dánia is azt kérte állampolgáraitól, hogy minél előbb hagyják el Tunéziát, mivel jelentős kockázata van egy újabb merényletnek.

"Ha ön jelenleg Tunéziában van, és nem kell feltétlenül ott maradnia, akkor javasoljuk, hogy induljon haza egy utazásszervező segítségével vagy egy kereskedelmi járattal" - olvasható a dán külügyminisztérium honlapján. A közlemény arra is kitér, hogy azok, akiknek feltétlenül szükséges Tunéziában tartózkodniuk, rendkívül óvatosak legyenek a külföldiek által látogatott helyeken, így a bárokban és a szállodákban is. Dánia egyúttal mindenképpen eltanácsolja állampolgárait attól, hogy az Algériával vagy Líbiával határos tunéziai régiókba utazzanak - írja az MTI.

Pénteken a finn kormány is módosított a Tunéziára vonatkozó utazási tanácsain, amelyek között felhívja a figyelmet a belpolitikai zavargásokra és a turisták elleni újabb támadások veszélyére is. A közlemény szerint a helyi hatóságok nem szavatolják megfelelően a biztonságot az idegenforgalmi szempontból frekventált helyeken. Finnország egyúttal eltiltja Tunéziában tartózkodó polgárait arról, hogy a határvidékekre utazzanak - olvasható Finnország tuniszi nagykövetségének honlapján.

Csütörtökön a brit külügyminisztérium felülvizsgált állásfoglalásában az újabb merénylet jelentős veszélyére hivatkozva tanácsolta el a brit állampolgárokat Tunézia felkeresésétől, illetve azt kérte a már ott tartózkodóktól, hogy hagyják el az országot.

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium az esetre reagálva egy közleményt fogalmazott meg, amelyben azt írta: folyamatosan egyeztetnek a Belügyminisztériummal, valamint az európai uniós tagországok tuniszi képviseleteivel. "Ha ezen egyeztetések alapján szükségessé válik valamilyen intézkedés, azt haladéktalanul meg fogjuk hozni" - tették hozzá.

A magyar és a nemzetközi utazási irodák eseményt követő reakciójáról korábbi cikkünkben olvashat. Arról pedig, hogy kell-e kötbért fizetnie a tunéziai nyaralása lemondásakor, itt talál bővebb információt.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
2 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
11 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
11 napja
MartiSatya élménybeszámolót írt
Monaco Grand Prix
20 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.