» Távol

Durván visszaestek a görög last minute-foglalások

| | Nem érkezett még hozzászólás

Majdnem harmadával visszaestek a görögországi nyaralóhelyekre szóló last minute-foglalások a vasárnapi népszavazás bejelentése után - írja az MTI a görög turisztikai konföderáció (SETE) közleménye alapján.

Korfu évek óta népszerű görög úti cél
Korfu évek óta népszerű görög úti célFotó: Tim Graham / Europress / Getty

A szövetség igazgatója, Alekszandr Lamnidisz elmondta: az adatokból egyértelműen az látszik, hogy a foglalások meredeken, 30 százalékkal visszaestek azután, hogy Alekszisz Ciprasz görög kormányfő június 26-án este bejelentette, népszavazást tartanak azokról a takarékossági intézkedésekről, amelyeket a külföldi hitelezők elvárnak a Görögországnak nyújtott hitel fejében. A vasárnapi népszavazáson meggyőző fölénnyel győztek a nem szavazatok, vagyis a hitelezői ajánlásokat elutasító tábor.

A last minute-foglalások az összes szállásfoglalás nagyjából ötödét teszik ki - tette hozzá a szakember. Ha nem jön létre megállapodás még a héten a görög kormány és a hitelezők között, akkor 2-3 héten belül gondok lehetnek akár az élelmiszer-ellátással is - mondta Alekszandr Lamnidisz. A szállodákat élelmiszerrel ellátó szállítók készpénzt szeretnének látni, de készpénz, az nincs - fűzte hozzá a görög turisztikai szövetség vezetője, arra utalva, hogy Görögországban június 28. óta napi 60 eurós készpénzfelvételi limit van érvényben.

A szerdai volt a nyolcadik munkanap, amelyen zárva tartottak a görögországi pénzintézetek, és a legfrissebb információk szerint meghosszabbítják Görögországban a bankok zárva tartását.

A turizmus adja a görög hazai össztermék (GDP) 15-20 százalékát. Tavaly rekordszámú, 24 millió turista látogatott a mediterrán országba, ahol 13,5 milliárd eurót költöttek el. A turisztikai szövetség azt reméli, idén 25 millióra nő a látogatók száma, és 14,3 milliárd euróra a vásárlások összértéke.

Néhány napja itt a Travelón utazási irodákat kérdeztünk a magyarok nyaralási szokásairól, tőlük tudjuk, hogy idén a legtöbben Görögországba foglaltak magunknak nyaralást. Ha ön is most készül nyaralni, indulás előtt mindenképp olvassa el, mire kell számítania a görög térségben.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
MartiSatya élménybeszámolót írt
Monaco Grand Prix
17 napja
Lacko26 új galériát hozott létre
US Route 1
18 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.