Testközelben a világ legveszélyesebb cápáival

Testközelben a világ legveszélyesebb cápáival.

Van, aki retteg tőlük, másokat egyenesen vonz a közelségük, de egy biztos: mindenki belegondolt már legalább egyszer, hogy vajon mi történne, ha hirtelen cápák közé keveredne. 

Erős idegzetűeknek
Galéria: Aqua Sub
Fotó: Robert Lang / Adventure Bay Charters

Dél-Ausztráliában egy alapvetően búvárkodással foglalkozó cég most egy olyan újítással állt elő, amivel korábban még senki. Egy olyan üvegfalú dobozt kísérleteztek ki, amiben egyszerre hat embert tudnak leereszteni az óceán mélyére, hogy természetes környezetükben figyelhessék meg a nagy fehér cápákat anélkül, hogy közben veszélyben lennének – olvasható a DailyMail cikkében.

Az Aqua Subot üzemeltető Adventure Bay Charters számára a cápák biztonsága és a víz tisztasága is legalább ilyen fontos, ezért a készülékre semmilyen csalit nem szereltek, ami direkt odavonzaná a cápákat és beszennyezné az óceánt.

Cápalesen
Galéria: Aqua Sub
Fotó: Adventure Bay Charters

Ha elég bátornak érzi magát, hogy lemerészkedjen a világ legveszélyesebb cápái közé, a búvárcéget Neptune Islandnél kell keresnie, ahol egész évben láthatóak a nagy fehér cápák hím és nőstény egyedei is, az utódaikkal együtt.

Bármely képre kattintva galéria nyílik!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek