Bankszámla jár a jó cselekedetekért Kínában

Bankszámla jár a jó cselekedetekért Kínában

A társadalmi jó cselekedeteket szolgáltatásokra váltó "bank" nyílt az észak-kínai Jencsi városában. A rendhagyó kezdeményezéssel az önzetlen jótétemények számát szeretnék növelni – írja az MTI.

A Csilin tartománybeli kisváros bankja kreditpontokkal jutalmazza a jó cselekedeteket. A szemétszedésért tíz pont, az elhagyott pénztárca visszaszolgáltatásáért ötven pont, véradásért pedig kétszáz pont jár. A cselekedetek súlyával nő a kreditek száma is, így az elsősegélynyújtásért már ötszáz pont, őssejt adományozásért pedig ezer pont a jutalom. A pontok bankszámlán gyűlnek, és a legkülönbözőbb szolgáltatásokra lehet őket beváltani. Százötven pontért hajvágás, ötszáz pontért nagytakarítás, ezerkétszázért pedig teljes körű orvosi vizsgálat jár. Azokat, akik kimagasló jó cselekedetet hajtanak végre, külön is megjutalmazzák: a hatezer pontot összegyűjtők a „Közösségi Morál Példája" elismerést kapják.

Kínai életkép Fotó: M M / flickrForrás: Travelo

 A kezdeményezéstől a helyi vezetés a szociális helyzet javulását várja és reméli, hogy az ötletet más városok is átveszik majd. A programra már az első héten ötszázan regisztráltak Jencsiben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek