Nyolc órát hullámvasutazott egy fanatikus bácsi

Nyolc órát hullámvasutazott egy fanatikus bácsi

Nyolc órát hullámvasutazott egy 82 éves hullámvasút-rajongó a hétvégén Pennsylvaniában, és ezzel teljesítette az 5000. menetét is – írja az MTI.

Vic Kleman a Pittsburgh külvárosában, West Mifflinben található történelmi hullámvasúton száguldott körbe 95 alkalommal egyetlen nap alatt. Azért tett meg 95 kört, mert a Jack Rabbit hullámvasút éppen idén ünnepli 95. születésnapját. Az egykori üzletember és amatőr színész a vasárnap teljesített 5000. menet után kijelentette, hogy nagyszerűen érzi magát. A nap folyamán más hullámvasút-rajongók, barátai és a park dolgozói is csatlakoztak hozzá. A férfi elárulta, hogy a hosszú menetre készülve szándékosan keveset evett és ivott, mert még a mosdóba sem szeretett volna kimenni, hogy megszakítsa a köröket. Egy mentőkocsi azért minden eshetőségre készen állt, de szerencsére végül nem volt szükség rá.

Kleman 2010-ben teljesítette a 4000. körét az 1920-ban felállított faszerkezetes hullámvasúton. Az idős hullámvasút-rajongó elmondta, hogy 1959-es Pittsburghbe költözése óta rendszeresen felszáll a világ ötödik legöregebb hullámvasútjára. Kleman a nap végén kissé elgyengülve, de a saját lábán, botjára támaszkodva távozott a parkból. "Nagyon jól éreztem magam utána. De arról inkább nem beszélek, hogyan fogom érezni magam holnap reggel" – mondta.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek