Mozart zenéjére vásárolhat zöldséget Bécsben

Mozart zenéjére vásárolhat zöldséget Bécsben

A májusi hétvégéken kofák mellett zenekarok is benépesítik majd a bécsi piacokat, amelyek hetedik alkalommal adnak helyet a Zenepiac címet viselő programsorozatnak. Klasszikus zene, tipikus bécsi zene és világzene egyaránt szerepel a kínálatban.

 

CrossfieldFotó: Sophia Auly / ComPRess

A Basis.Kultur.Wien egyesület jóvoltából pénteken és szombaton 11 és 13 óra között hallható koncertek teljes sokszínűségében adják vissza az osztrák főváros zenei örökségét.

Klasszikus zenét – Haydnt, Schubertet és Mozartot – játszik például a Giocoso Quartett, a Mocatheca-nak pedig a tipikus bécsi zene, a tangó és a klezmer a specialitása, ők saját szerzeményeket is előadnak majd. Mindkét együttes fellép a Karmelitenmarkton és a Freyungon is.

A bécsi zenét és világzenét egyaránt játszó Aasgeiger a Naschmarkt és a Brunnenmarkt közönségét szórakoztatják, a Rochusmarkt látogatói pedig a kortárs kamarazenéből kaphatnak ízelítőt a Momo Mosso jóvoltából.

A Zenepiac (Musikmarkt) rendezvényeire a belépés ingyenes, a közönség pedig zöldséget és gyümölcsöt formázó ülőalkalmatosságokon pihenhet meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek