Csingming előtt kell leszedni a teát.
A mi húsvétunk Kínában az Ősök napjával, azaz Csingminggel esik egybe. A Sírhelyek megtisztításának napjaként is ismert ünnepen a halottakra emlékeznek, és milliók kelnek útra, hogy meglátogassák rokonaik nyughelyét. Az ilyenkor szedett tea értékesebb, így ez az időszak a teatermelőknek is mozgalmas.
A hagyomány szerint a tavaszi napéjegyenlőség utáni 15. napre eső ünnepet megelőzően szedett tealevelek zamatosabbak a többinél.
A Hunan tartománybeli Chenzou város teaültetvényein nagy a hajtás: mindenki tealevelet szed, hogy minél több jó minőségű levelet sikerüljön a raktárakba tenni.
Kattintsanak a galériára, hogy addig is legyen valami szép zöld nézegetnivaló, míg itthon ki nem lombosodnak a fák!