Mad Men kiállítás nyílik Washingtonban

Mad Men kiállítás nyílik Washingtonban

 A washingtoni Smithsonian Intézet Amerikai Történeti Múzeumába kerül a Mad Men - Reklámőrültek című amerikai televíziós sorozat jelmezeinek és kellékeinek egy része - írja az MTI.

Az 1960-as években játszódó széria sztárjai, Jon Hamm, John Slattery és Christina Hendricks, valamint a sorozat alkotója, Matthew Weiner személyesen adták át a tárgyakat Washingtonban az intézmény képviselőinek. A múzeum szórakoztatóipari relikviákkal foglalkozó kurátora, Dwight Blocker Bowers szerint a Mad Men producerei egyedülálló munkát végeztek annak érdekében, hogy a legapróbb részletekig korhű 1960-as évekbeli reklámügynökséget varázsoljanak a televíziók képernyőjére.

Don Draper Fotó: Frank Ockenfels/amc / NorthfotoForrás: Travelo

 Az intézménynek adományozott kellékek közt szerepel a sötét múltú reklámszakember, Don Draper védjegyévé vált szürke zakó és világos kalap, valamint további eredeti 1960-as évekbeli borotválkozó-eszközök, fogkefék, alkoholos üvegek, egy csomag cigaretta és karórák. A tárgyakat az amerikai kultúrát bemutató 2018-ban nyíló tárlat keretében fogják kiállítani. A Mad Men - Reklámőrültek utolsó évada április 5-én startol az AMC csatornán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek