Waczak szállók: az angolok bunkók, a magyarok udvariasak

Tegnap látott napvilágot a Telegraph cikke, mely szerint Európa legbarátságtalanabb kiszolgálását Anglia szállodáiban kapják a vendégek, noha az illetékesek igyekeznek szabadulni a rossz előítéletektől.

A világ legrosszabb pincére, Manuel (Andrew Sachs) az igaz Waczak Szállóban dolgozott Fotó: Keystone / Europress / GettyForrás: Travelo

 Körülbelül hatmillió vendégvélemény azonban nem tévedhet, egy a Hotel.info weboldal által végzett összesítésükből kiderül: a brit szállodák az oroszokat kivéve minden európainál rosszabul teljesítenek udvariasságban.

London volt a legrosszabbul teljesítő főváros ugyanazon a listán, ahol Budapest viszont kiérdemelte a legjobb helyet, vagyis a legkedvesebb szállodai kiszolgálást nyújtó város címét.

A magyarok amúgy általánosságban sem szerepeltek rosszul. A hotelalkalmazottak nemzetközi kedvességi versenyét Finnország nyerte, mögötte pedig Németország, Ausztria, Magyarország és Szlovákia alkotja a szuperudvarias top 5-öt. Olaszország, Görögország, Spanyolország és Franciaország csak a 15-ik, 16-ik, 17-ik és 18-ik helyig kapaszkodott.

Az érdeklődés az angol szállodák színvonalával kapcsolatban a Channel 4 egy új realitysorozata, a The Hotel kapcsán is felerősödött.

„Az utóbbi években határozottan erősödik a pozitív megítélés, de ha az utazók a legendás angol udvariasságra számítanak, általában csalódnak" - mondta el Fiona Duncan utazási szakértő. „Nem az az igazi probléma, hogy a brit kiszolgálás eredendően rossz, hanem hogy az ágazatban dolgozó kétmillió akalmazott jelentős része nem értékeli a pályát, mint karrierlehetőséget." Így a kiszolgálás színvonala nagymértékben azon múlik, hogy a menedzsment mekkora hangsúlyt fektet az elégedett munkatársakra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek