Origamizsiráfot küldhet a bécsi állatkertnek, Guinness-rekordhoz kell

Az új zsiráfkifutó építése alkalmából 1828 világrekorder origamizsiráf hajtogatására készül a bécsi állatkert. A Guinness-rekordhoz a látogatók segítségére is számítanak.

A bécsi zsiráfok már fejmagasságban is látogathatók Fotó: Tiergarten SchönbrunnForrás: Travelo

 A Schönbrunni Állatkertben 1828 óta élnek zsiráfok, és pontosan ennyi origami zsiráffal szeretne új világrekordot felállítani a bécsi intézmény. A Guinness-rekord megdöntéséhez most a látogatók segítségét kérik, akik postán is küldhetnek papírzsiráfokat az állatkertnek.

Az akciót abból az alkalomból hirdette meg az állatkert, hogy 2015. május 6-án rakják le az új zsiráfkifutó alapkövét. Az 1828-ban épített, műemlékvédelem alatt álló kifutó az összesen 7 millió eurós beruházást követően háromszor akkora lesz, mint most. A régi-új épületet legkésőbb 2017 tavaszán vehetik birtokba a zsiráfok, akiket a felújítás részeként kialakított galériáról már szemmagasságból is megcsodálhatnak a látogatók.

A vállalkozókedvűek az origamihoz pontos hajtogatási útmutatót találnak az állatkert honlapján, de 2015. március 21-től a gepárdkifutó mellett berendezett barkácsműhelyben szakértő irányítása mellett is elkészíthetik a saját darabjaikat. Aki akarja, szignálhatja is a saját zsiráfját. A lényeg, hogy a remekművek origamipapírból készüljenek, mert csak ezt fogadja el a Guinness World Records.

Aki otthon hajtogat, az 2015. május 3-ig küldheti el a Schönbrunni Állatkertnek a hozzájárulását a világrekordhoz, a borítékra pedig ne felejtse el ráírni, hogy „Weltrekord".

Az állatkert címe, ahova WELTREKORD jeligére a papírzsiráfokat várják:
Tiergarten Schönbrunn, 1130 Wien, Maxingstraße 13 b, Österreich.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek