» Távol

Buddhával reklámozták éttermüket a Facebookon, börtön és kényszermunka jár érte

| | Nem érkezett még hozzászólás

Két és fél éves börtönbüntetésre és kényszermunkára ítéltek egy új-zélandi állampolgárságú bármenedzsert és két helyi üzlettársát Mianmarban kedden, amiért Buddha képével reklámozták kocsmájukat.

A három vádlott két évet kapott a buddhista vallás megsértéséért, amiért tavaly decemberben Buddhát a fején fülhallgatóval ábrázoló, italakciót hirdető képpel reklámozták a ranguni VGastro nevű bárt a Facebookon. További hat hónapos elzárást szabtak ki rájuk a közrend megsértése miatt, miután a bárnál kisebb összetűzés alakult ki a kép miatt. A szabadságvesztés ideje alatt az elítélteknek kényszermunkát kell végezniük.

A képet a bár üzletvezetője, az új-zélandi Philip Blackwood tette ki a közösségi oldalra. Rajta kívül egyik kollégáját, Htut Ko Ko Lvint és a bár tulajdonosát, Tun Thureint ítélték el. A kép által kiváltott felháborodás hatására az érintettek bocsánatot kértek, ez Facebook oldalukon most is olvasható angol nyelven. A bíróság keddi ítéletében azonban úgy vélte, szándékosan a buddhista vallás megsértése céljából töltötték fel a képet.

Blackwood az ítélethirdetés után közölte, fellebbezni fog. Phil Robertson, a Human Rights Watch jogvédő szervezet ázsiai igazgatója azt mondta, bár a három elítélt tiszteletlen módon járt el, tettük semmiképpen sem érdemel börtönt. Mianmart az utóbbi időben nemzetközi bírálatok érték a buddhista nacionalizmus térnyerése és a vallási erőszak elharapódzása miatt. 

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Még mindig tart a nyár! Hosszabbítsa meg a nyarat Törökországban és Egyiptomban. Akár 2 gyermek szállása is ingyenes! (x)

Laczko új galériát hozott létre
Postojnai cseppkőbarlang
21 órája
andrea176 új galériát hozott létre
Koh Samui
2 napja
cobranco élménybeszámolót írt
Erdély határán...
3 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.