25 másodperc alatt keltek el a jegyek az új japán csodavonatra

25 másodperc alatt keltek el a jegyek az új japán csodavonatra

25 másodperc alatt elfogytak a március 14-i vonatjegyek, miután megkezdődött a jegyeladás a legújabb japán Shinkasen járatra (gyorsvasútra). A lelkesedés nem alaptalan, az új csodavonat a 650 kilométeres Tokió - Kanazawa távolságot mindössze két és fél óra alatt teszi majd meg.

Fotó: Kosho Owa / Japánspecialista

A Kanazawa vasútállomásnál tömegek várták, hogy helyjegyet váltsanak, de a legtöbben csalódottan tértek haza. A jegyeladás 10 órakor indult, és 25 másodperccel később már véget is ért, mivel a menetjegyeket személyesen, telefonon és online is megvásárolhatták az utasok.

A Hokuriku Shinkansen korábban csak Takasaki és Nagano között közlekedett, tavasztól viszont Toyama és Kanazawa érintésével Tsuruga városába is eljuthatunk az új vonalon, ahol a 260 km/h sebességű E7 és W7 szériájú vonatok suhannak majd.

Fotó: Kosho Owa / Japánspecialista

A vonat első utasai nem a kitartóan sorban állók voltak, a február 7-8. közötti próbautak során 2800-an már kipróbálhatták az új szakaszt. A szerencséseket negyedmillió jelentkező közül sorsolták ki.

„Számos lehetőséget nyit meg Japán felfedezéséhez a most megnyíló vasútvonal azon magyar utasok számára is, akik például Kanazawába, a régi gésa- és szamuráj negyedbe igyekeznek." – mondta Simon Karolina, a Japánspecialista utazási iroda vezetője.

Érdekesség, hogy távol-keleti viszonylatban a 260 km/h-s sebesség nem számít kirívóan magasnak, a sanghaji mágnesvasút Kínában ugyanis közel 500 kilométert is képes megtenni óránként. A pálya felett néhány centivel lebegő vonat azonban jelenleg csupán egy 30 kilométeres szakaszon közlekedik, hiszen a repteret köti össze a várossal. A 2020-as tokiói olimpiára tervben van a japán maglev vasút első szakaszának megnyitása is a turisták és a helyiek nagy örömére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek