Shaun, a bárány utazásra csábít

A héten kerül a mozikba a Shaun, a bárány című animációs film. Ennek apropóján az angolok óriásbárányokkal próbálnak kedvet csinálni a belföldi utazásokhoz.

 

Csütörtöktől a magyar nézők is láthatják a Wallace és Gromit alkotóinak újabb eszement gyurmafilmjét. A Shaun, a bárány már több éve fut sorozatként, és hihetetlen népszerűségnek örvend, így nem volt kérdés, hogy rászabadítsák-e a nagyvászonra. Az már a Karakteres blog összeállításából is látszik, hogy a készítők beváltották, amit a film marketingesei, és szlogenje ígér, miszerint 2015 a bárány éve lesz. Angliában legalábbis biztosan.

Shaun the Sheep óriás szobor Londonban
Galéria: Shaun the sheep
(Fotó: Sav / Europress / Getty)

 A legnagyobb felhajtást ugyanis a brit nemzeti turisztikai szövetség csinálja a film körül. A VisitEngland közel 4 millió fontot (1,5 milliárd forint) költ arra, hogy Shaunnal a hazai turizmust népszerűsítse, arra ösztönözve a briteket, hogy inkább a szigetországban töltsék szabadságukat. Tucatnyi utazási iroda veszi fel majd kínálatába a csábító baris ajánlatokat, hiszen egy korábbi kampány, amit szintén az Aardman stúdió figuráival, Wallace és Gromittal reklámoztak, mintegy egymillióval növelte a belföldi vendégéjszakák számát.

A „Shaun in the City" projekt során március 28. és május 25. között a százötven centi magas, üvegszálas Shaun-szobrok Londonban, július 6-31-ig pedig Bristolban lesznek láthatók. Az alkotó fantázia szárnyalásának hála, bárány mivoltukra alig lehet majd ráismerni. Azt már hazai tapasztalatokból is tudjuk, hogy ösztönösen imádjuk a hatalmas, színes, megmászható, összefogdosható, lefotózható állatokat és az angol ötlet sem előzmény nélküli.

 2013-ban színpompás Gromit kutyák árasztották el Angliát, tavaly télen pedig a Paddington bemutatójához kapcsoltak hasonló akciót, ahol Nicole Kidman, David Beckham, Zaha Hadid is pingált egy-egy medvét. Ezeket szanaszét pakolták Londonban, az emberek pedig megőrültek azért, hogy megtalálják mindegyiket. A Shaun promóciót látva úgy tűnik, az angolok még nem unják, hogy folyton ilyen installációkat kell kerülgetniük.

Melyik klasszikus magyar rajzfilmfigurát látná szívesen Budapest utcáin?
Kockásfülű nyúl - 42
Mirr-Murr, a kandúr - 24
Frakk - 26
Vuk - 48
Gusztáv - 15
Süsü, a sárkány - 83
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek