Conchitával bővül a bécsi panoptikum

Conchita Wurst, a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál osztrák győztese lesz a következő figura a a Madame Tussauds bécsi fiókintézményében – adta hírül az MTI.

Mint azt egy keddi bécsi sajtótájékoztatón elmondták, a panoptikum új viaszfiguráiról nem a vezetőség dönt, hanem a közönség szavaz. A múzeumot felkereső látogatók kívánságlistáján tavaly hónapokon át állt az élen a női ruhában fellépő, de szakállt viselő előadó, polgári nevén Thomas Neuwirth.

Az énekes lelkesen fogadta a felkérést. "Természetesen igent mondtam, hiszen ez hihetetlen megtiszteltetés és valóra vált álom" - mondta az előadó egy videobejátszásban a sajtótájékoztatón.

Conchita Wurstról novemberben vettek méreteket, több mint félezer fotó készült róla, ami miatt három órán át kellett ugyanabban a pózban tartania magát. A panoptikumban ugyanolyan aranyozott fellépőruhában lesz látható, mint amilyenben tavaly Koppenhágában fellépett, és ugyanúgy magasba emelt karokkal, ahogy a Rise Like a Phoenix című győztes számát befejezte.

A "szakállas nő" az úgynevezett eurovíziós sarokban kap helyet a panoptikumban, a tavaly decemberben elhunyt Udo Jürgens mellett, aki 1966-ban nyerte meg ugyanezt a fesztivált Ausztria számára.

Az énekes viaszmása az idén az osztrák fővárosban zajló Eurovíziós Dalfesztivál kezdetéig, május 19-ig elfoglalja helyét a bécsi Tussauds-panoptikumban. A londoni központban lázasan dolgoznak a figuráján, csak a hajszálak egyenként való behelyezése egy ember öt-hat heti munkája. Egy teljes figura elkészítése akár öt hónapig is eltarthat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek