Léggömbrekord: Bradley és Tyuhtyajev megcsinálta

Még célba sem ért, de már megdöntötte a léggömbbel utazás távolsági rekordját Troy Bradley és Leonyid Tyuhtyajev, akik múlt szombati startjáról a Travelo is beszámolt.

Az MTI mai híradása szerint az extrémsportoló-páros időközben a szélviszonyok miatt kénytelen volt élesen irányt váltani, és Kanada délnyugati része helyett valahol Mexikóban, vélhetően Baja California államban - a Kaliforniai-félsziget homokos dűnéi közt - ér földet szombaton. Mivel leszállási helyük ismeretlen, több, gyorsan bevethető keresőcsoportot is összeállítottak önkéntesekből a térségben.

A repüléstörténeti utazást az új-mexikói Anderson-Abruzzo Albuquerque Nemzetközi Léggömbmúzeum irányítóközpontjából figyelik; helyi idő szerint csütörtök délutáni bejelentésük szerint a két férfi Two Eagles nevű héliumléggömbje már megdöntötte az eddigi 8383 kilométeres rekordot, és még mintegy 400 kilométert tesz meg az amerikai kontinens nyugati partjáig. A központban hatalmas tapsban törtek ki a jelenlévők a rekorddöntés hírére.

Az expedíciónak több mint 137 órát, 5 percet és 50 másodpercet kell a levegőben töltenie ahhoz, hogy megdöntse a leghosszabb időtartamú léggömbutazás rekordját is.

A két férfi egy szűk, mindössze 10 Celsius fok hőmérsékletű, de a legkorszerűbb műszerekkel felszerelt kabinban, körülbelül 4500 méteres magasságban teszi meg az utat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek