Esküvőzzön látványosságokon!

Életre szóló élményben lehet része, ha az anyakönyvi hivatal helyett inkább egy híres látványosságot választ esküvője helyszínéül. Összeszedtük a legmenőbbeket az Empire State Buildingtől Disneylandig!

Valentin-napi esküvő az Empire State Buildingen

Valentin-nap alkalmából különleges nyereményjátékot hirdettek meg az Empire State Buildingen: az első száz amerikai pár, aki érvényes New York állambeli házassági engedéllyel érkezik február 14-én, ingyen összeházasodhat a világhíres épület 86. emeletén.

Empire State Building, Egyesült ÁllamokFotó: Smith Bryan Freelance Nydn / Facebook / Empire State Building

A korlátozott férőhelyek miatt egyszerre csak egy pár tartózkodhat majd az emeleten. Az izgalmat pedig még tovább fokozzák egy sorsolással, ahol az öt győztes pár repülőutat nyer a karibi Arubába, ahol hat nap/öt éjszakát tölthetnek el a csak felnőtt vendégeket fogadó Brickell Bay Beach Club & Spa Boutique Hotelben.

A boldogító igen egy óriáskeréken

London egyik leghíresebb látványossága a London Eye, ahol a nagy napra bárki kibérelhet egy kabint, hogy ott mondja ki a boldogító igent. A kabint két fél órás körre lehet kibérelni, az első alatt lezajlik a ceremónia, a második körben pedig nyugodtan pihenhetnek és élvezhetik a kilátást a násznép és egy pohár Pommery Brut Royal pezsgő társaságában.

London Eye, LondonFotó: Facebook / The Official London Eye

Az óriáskeréken egyébként különböző esküvői csomagokat kínálnak. Az alapcsomag ára 2800 font (kb. 1,2 millió forint), amiben benne van, hogy virágokkal feldíszítik a kabint, pezsgőt szolgálnak fel és még anyakönyvvezetőt is intéznek nekünk. A drágább csomag már 3600 fontba (majdnem másfél millió forintba) kerül, ez pedig tartalmaz egy százhúsz miniszendvicsből álló hidegtálat, eggyel magasabb magasabb kategóriára cserélhető pezsgőt, kézzel kötött menyasszonyi csokrot és egy kabinfoglalást is a első házassági évfordulóra.

Turisták között a Spanyol lépcsőn

Spanyol lépcső, RómaFotó: Ashley Gorson / flickr

Valószínűleg nem létezik olyan nap az évben, amikor a római városnézés során nem botlunk bele esküvői fotókat készítő párokba a Spanyol lépcsőn. De azt is tudta, hogy akár magát az esküvőt is szervezheti oda? A lépcső tetején áll egy direkt erre specializálódott szálloda, ahol a nászéjszakára a szállást is lefoglalhatjuk, de a legjobb, hogy az egész szertartást és az azt követő fogadást is le tudják bonyolítani.

A prágai Károly híd tornyában

A prágai Károly híd nem csak a turisták körében népszerű látványosság, de gótikus tornyát kedvelt esküvői helyszínként is számon tartják. A tornyot szinte bármilyen előre egyeztetett időpontban ki lehet bérelni és 680 euróból (kb. 200 ezer forintból) ki is hozható az egész ceremónia anyakönyvvezetővel együtt.

Károly híd, PrágaFotó: Ivo Jansch / flckr

A szervezők kiegészítő csomagokat is kínálnak, melyek keretében a násznép az esküvő után részt vehet egy hangulatos hajókázáson a naplementében, vagy kibérelhet egy romantikus éttermet az Óvárosban.

Mesebeli esküvő Disneylandben

Azoknak, akik egész életükben a szőke herceget várták fehér lovon, a legtökéletesebb esküvői helyszínt Disneyland biztosítja. A honlapon gyakorlatilag az egész esküvő megtervezhető az elejétől a végéig: ki lehet választani, hogy melyik Disneylandben szeretnénk összeházasodni és a parkon belül pontosan hol, hogy hány fős ceremóniában gondolkodunk és mennyi pénzt szánunk az eseményre; a Disneyland esküvőszervezői pedig ezek alapján állítják össze nekünk egyedi árajánlatukat.

Disneyland, AnaheimFotó: Ben Garrett / flickr

Ha ön is mer nagyot álmodni, mondjon igent Csipkerózsika kaliforniai kastélyában!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek