» Távol

Mesterművek közt rejtőző kínai másolatot keresnek egy londoni múzeumban

| | Nem érkezett még hozzászólás

Öreg mesterek munkái közé rejtett kínai másolatot kell megtalálniuk a londoni Dulwich Picture Gallery látogatóinak. Az intézmény állandó kiállításának egyik felbecsülhetetlen értékű festményéről rendelt százhúsz fontos másolat tavasszal cserél helyet az eredeti alkotással. A nagyközönségnek három hónapja lesz arra, hogy megtalálja az eredeti keretben kiakasztott hamisítványt - írja az MTI.

"Kitűnő minőségű replikáról van szó" - mondta Xavier Bray, az intézmény kurátora, azonban hozzátette, hogy, amikor egymás mellé helyezték az alkotásokat, azonnal látni lehetett a különbségeket. A több mint kétszáz éves múzeum, amelynek gyűjteményében Rembrandt, Rubens, Tiepolo, Murillo és Poussin remekművek is sorakoznak, semmit nem árult el az érintett alkotás méretéről, koráról, vagy tárgyáról - adta hírül a The Guardian.

A múzeum épülete
A múzeum épületeFotó: dulwichpicturegallery.org.uk

A másolatot a kínai Meishing Oil Painting Manufacture Company készítette, ahol százötven művész, köztük sok képzőművész-hallgató készít festményeket Botticelli, Van Gogh és Picasso stílusában, a világ különböző részeiről érkező megrendeléseket teljesítve. Valójában persze nem hamisítványokról van szó, mivel a műhelyek ügyelnek rá, hogy az eredeti alkotás méreteitől finoman eltérő másolatot hozzanak létre. Fucsien tartományban több száz ilyen stúdió üzemel: az egyik helyi faluban évente mintegy ötmillió replika készül.

A február 10-én kezdődő Made in China: A Doug Fishbone Project elnevezésű hamisítvány-vadászatot megálmodó Doug Fishbone amerikai származású, Londonban tanult konceptuális művész és Bray az interneten keresztül rendelték meg a másolatot és e-mailben küldték el az eredeti alkotás nagyfelbontású fényképet, hogy az alapján dolgozhassanak Kínában.

"Itt nem csupán egy Hé, találd meg a hamisítványt típusú feladványról van szó, hanem ez a projekt komoly kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy miként szemléljük, élvezzük és értékeljük a művészetet" - mondta Fishbone. Mint hozzátette: "azzal, hogy kiakasztjuk a Dulwichban, egyfajta származást adunk a képnek, és érdekes lesz látni, hogy ez változtat-e az értékén".

A múzeum látogatóinak április végéig lesz idejük arra, hogy leleplezzék a hamisítványt. A galéria április 28-án fedi fel az igazságot, majd a nagyközönség egymás mellé helyezve is szemügyre veheti az alkotásokat.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
1 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
1 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
7 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.