Hókáosz bénította meg Kréta szigetét

Hókáosz bénította meg Kréta szigetét

Az elmúlt napokban rengeteget havazott Görögországban, még a népszerű nyaralócélpontokat is betemette a hó. "Havazott a kértai tengerparton, a sziget magasabb részén az utakon 20-30 centiméter hó esett, amelyet a szél gyakran fújt össze félméteres vagy akár méteres torlaszokká. Kréta keleti részén a havazás miatt számos települést nem lehet elérni. Sok helyen gondok vannak az áramellátással is" - írja a Sielok.hu.

A hétfő este óta tartó, hideghullámmal érkezett havazás, illetve a jégréteg miatt számos út nehezen járható, többet közülük le is zártak - írja az MTI. Az alábbi, drónnal készített videón egy, a hókáosz miatt kialakult óriási dugót láthatnak Kréta szigetén.

 Az ítéletidő miatt a karácsonyi szünet után nem nyitotta újra kapuit több iskola Athén északi és keleti felén, az északi és középső országrészeken, de még Krétán és az Égei-tenger közepén található népszerű üdülőövezetben, a Kükládok szigetcsoporton sem. Athénban csütörtök délelőtt is szakadt a hó, miközben a meteorológusok erre a napra jósolták a havazás végét. A Kükládokhoz tartozó Tinosz és Androsz szigetén több strandokat hó lepett be, a havazás falvakat vágott a külvilágtól és áramkimaradásokat okozott.

Az amúgy medditerrán éghajlatú, enyhe telű országban a héten már hárman meghaltak fűtőrendszer meghibásodás, füstmérgezés vagy tűz miatt. Havazással kísért hidegfronttól szenved egyébként Törökország és a Közel-Kelet is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek