» Távol

Világjárás Mianmartól Villányig: ide készülünk idén

| | Nem érkezett még hozzászólás
Terveink szerint idén hátizsákos turistaként járjuk be Mianmart, kerékpáron fedezzük fel Franciaország legfestőibb tájait, Szardínia szigetén lógatjuk a lábunkat, majd Villányban kóstolgatjuk a testes vörösborokat. Persze nem biztos, hogy minden álmunk valóra válik már idén, de azért törekszünk rá. Íme úti terveink 2015-re.

Miután megismerhették újévi fogadalmainkat, eláruljuk azt is, merre szeretnénk mi, a Travelo szerkesztősége utazni a nagyvilágban, Európában és hazánkban. Van, aki cikkünk megjelenésekor már úton is van, másoknak már megvan a repjegye, megint mások pedig csak álmodoznak a lent említett helyekről. Reméljük, önök is kedvet kapnak egyik-másik célponthoz, vagy legalábbis velünk együtt álmodoznak egy jót.

A nagyvilágban

Egyik szerzőnk ugyan már négyszer járt Brazíliában, 2015-ben mégis újra ide vágyik. "Nem voltam még Brazíliavárosban, vagy az Amazonas őserdeiben sem, és ezeket a súlyos mulasztásokat mindenképpen pótolnám idén" – mondja.  Kolléganőnkhöz hasonlóan ön is brazíliai nyaralásra vágyik? A brazil konyháról itt olvashat, további hasznos tippeket itt adtunk, innen pedig kiderül, mitől különlegesek az Amazonas-túrák. Másik kolléganőnk az újévet már Mianmarban (Burmában) köszöntötte – ő már az év legelején letudja álomutazását. Hátizsákkal járja be Mandalay és környékét, itt található ugyanis az ország első világörökségnek nyilvánított helyszíne.

Szerkesztőségünkben van olyan szerencsés is, akinek egy ismerőse révén ingyen szállás várja Tokióban, így idén ő ide utazik. Tavalyi, Japánról szóló sorozatunkban – amitől még az oszakai diákok is kedvet kaptak az íráshoz – a japánok meglepő szokásairól, a különleges étkezési kultúráról, és a legmenőbb streetfood-lelőhelyekről éppúgy szóltunk, mint a Tokiói fiatalok tarka divatirányzatairól, vagy a kihagyhatatlan látnivalókról. Ha kimaradt valamelyik cikkünk, most bepótolhatja!

De nem csak ő ilyen szerencsés, másik kolléganőnket Costa Rica várja, öccse ugyanis itt lesz cserediák 2015-ben. "A Happy Planet index szerint ez a világ legboldogabb országa. A Csendes-óceán és a Karib-tenger között fekszik, hatalmas esőerdejei és természetvédelmi területei vannak (az ország területének 23 százaléka védett), és mivel csak száraz és esős évszak van, az év bármely időszakában érdemes odautazni. A hőmérséklet egész évben változatlan és az eső sem monszunt jelent" – mondja. Másik szerzőnk a Maldív-szigetekre vágyik, "mert itt a térdig érő parti vízben is lehet színes halak közt snorkelezni, búvároknak pedig maga a Nirvána".

Európában

Persze nem csak távoli tájakon, egzotikusabbnál egzotikusabb helyszíneken érezzük jól magunkat. A hosszú hétvégék magas száma miatt szerencsére egy-két európai városlátogatás, vagy egy hosszabb nyaralás is belefér a szabadság-keretbe. Egyik szerzőnk a mesebeli Izlandra vágyik: "már háromszor voltam itt, rajongok érte. A keleti partok eddig kimaradtak, így idén ide vágyom leginkább" – mondja. Persze nem vetjük meg a pihentető, láblógatós nyaralást sem: "az új Wizz-célpontok indításának hírére piszok olcsón hirtelen felindulásból vettem két jegyet a szardíniai járatra nyárra" – avat be terveibe kolléganőnk.

Klasszikus városlátogatásból sem lesz hiány idén, egyikőnk egy hosszú hétvégén Angliát járja majd be: Bristol, Cardiff és Bath a három célpont. Bath világörökség mivolta, Cardiff környéke pedig a kastélyok miatt vonzó. Jelen sorok írója pedig idén két nagy álmát is beteljesíti a tervek szerint. Az egyik Hollandia tavasszal, egészen pontosan a hatalmas és színpompás Keukenhof virágoskert meglátogatása, ahol március végétől május közepéig több millió tulipán, krókusz, nárcisz virít.

A másik terv pedig Provence meghódítása két keréken: szőlőskertek, levendula-mezők és olívaligetek között tekerni, és olyan fantasztikus városokat látni, mint Avignon, Arles vagy éppen Les-Baux-de-Provence, régóta álmodozom erről – idén talán sikerül is megszervezni.

Itthon

A nagy tervezgetésben azért Magyarország kincseiről és szuper rendezvényeiről sem feledkeztünk meg. A soproni VOLT fesztiválon visszatérő vendégek vagyunk, ez 2015-ben sem lesz másként. Tokaj-hegyalja idilli fesztiválja a Bor, Mámor, Bénye is nagy kedvencünk, mindenképp ellátogatunk ide is. Ha pedig már a boroknál tartunk: Villányba is szeretnénk visszatérni idén, és az évente négyszer megrendezett Etyeki Piknikeket is nagyon szeretjük, egy-kettőn biztosan ott leszünk.

Önök hova utaznának legszívesebben idén? Írják meg kommentben!

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
2 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
2 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
7 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
12 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.