Tigrist evett, tizenhárom év börtönt kapott

Tizenhárom év börtönre ítéltek egy kínai üzletembert, aki megvásárolt és látványos, cirkuszi lakomákat idéző estélyeken másokkal együtt megevett három tigrist.

A gazdag ingatlanfejlesztő, akit a kínai média csak Hszü néven említ, három különböző utat szervezett a dél-kínai Kuangtung tartományba összesen tizenöt embernek, ahol nagy összegért cserébe tigriseket ölettek és daraboltattak fel.

Fotó: Anadolu Agency / Europress / Getty


A korábbi híradások szerint a férfi "különleges hobbija a tigriscsontok grillezése, tigrismancsok kicsontozása, tigrispénisz tárolása, valamint a tigris húsának és vérének elfogyasztása" volt. A férfi tárgyalása júniusban kezdődött, miután megtalálták a rendhagyó kirándulások egyik résztvevőjének telefonján egy tigris szertartásszerű leölését, feldarabolását, kicsontozását és a tigrisfogások felszolgálását rögzítő felvételt. Ezek után Hszü otthonában a hűtőben több állatmaradványt találtak, köztük tigrispéniszt, de találtak gekkó- és kobratestrészeket is.

A kirándulásokat szervező Hszüt tizenhárom év börtönre és 1,55 millió jüan (65 millió forint) megfizetésére ítélték, a társaság többi tagját öt, illetve hat és fél év közötti börtönnel és kisebb pénzbírságokkal sújtották az "értékes és veszélyeztetett állati termékek illegális szállítmányozásáért". Ugyan az ítéletet korábban hozták meg, de csak most került nyilvánosságra.

A tigriscsont a hagyományos kínai gyógyászat alapanyagai közé tartozik, és ugyan már lekerült a gyógyhatású készítmények hivatalos listájáról, elfogyasztása még ma is többek szerint képes az emberi test erejét növelni. Emellett Ázsia számos részén tartja magát a régi hiedelem, amely szerint az olyan állatok hímvesszejének elfogyasztása, mint a tigris és a fóka, növeli a férfiak szexuális teljesítményét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek