A bécsiek átlagosan 50 eurót költenek szilveszterkor

A bécsiek átlagosan 50 eurót költenek szilveszterkor

A Bécsi Gazdasági Kamara (Wirtschaftskammer Wien) megbízásából készített felmérés szerint az osztrák főváros lakói összesen 63 millió eurót költenek szilveszter alkalmából, csak étteremre és belépőjegyekre hétmillió eurót adnak ki. Ez azt jelenti, hogy a bécsiek fejenként átlagosan 47 eurót fordítanak szilveszteri beszerzésekre illetve programokra.

Fotó: Gerhard Fally / weihnachtsmarkt.co.atForrás: Travelo

 A legtöbben ugyan családi körben (46 százalék) vagy barátokkal (33 százalék) ünnepelnek, de tízből heten mindenképpen pezsgővel koccintanak az új évre és a bécsiek fele szerencsehozó apróságokkal – négylevelű lóherével, patkóval, kéményseprő- vagy katicabogár alakú pralinéval, csokimalaccal – is megajándékozza szeretteit, ismerőseit. Ez a szokás egyébként főleg a nőkre és az idősebb emberekre jellemző.

Kedvelt szilveszteri szokás még, hogy éjfélkor keringőt táncolnak (35 százalék) vagy ólmot öntenek (26 százalék), hogy megtudják, vajon milyen év vár rájuk. Szilveszteri rendezvényeken – mint például a város által huszonötödik alkalommal megrendezett Szilveszteri Ösvény – a bécsiek 17 százaléka tölti az év utolsó napját. Rakétázni viszont tízből csupán ketten terveznek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek