Negyedszázados rekordot döntött a szlovén cseppkőbarlang

Több mint hatszázezren keresték fel 2014-ben Szlovénia egyik fő idegenforgalmi látványosságát, a postojnai cseppkőbarlangot, ami az elmúlt 24 év legjobb eredménye.

Hatszázezredik látogatóként egy szlovén-horvát származású amerikai turistanőt köszöntöttek a héten - írja az STA szlovén hírügynökségre hivatkozva az MTI.

A cseppkőbarlang 35 millió látogatót fogadott azóta, hogy 1819. augusztus 17-én megnyitották a nagyközönség előtt. A karsztvidéki barlang 21 kilométer hosszú, de ebből csak alig több mint öt kilométernyi látogatható.

Bringye Viktória / Indafotó

 A barlang üzemeltetője szerint 2014 nagyon sikeres volt Postojna számára, a barlangot és a környékbeli látványosságokat, köztük a függőleges sziklafalba épült predjamai várat összesen 900 ezren keresték fel.

A postojnai cseppkőbarlang hasznot húzott a turisták nyaralását elrontó esős nyárból, júliusban egyes napokon az ötezret is meghaladta a látogatók száma, de 19 ezer látogatóval rekordot hozott a húsvét is.

Az év utolsó látogatóáradatát az elkövetkező napokra várják, amikor különböző betlehemeseket mutatnak be a hatalmas és káprázatos barlangrendszerben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek