A kocsma, ahol egy pohár sör fél pár cipőbe kerül

A kocsma, ahol egy pohár sör fél pár cipőbe kerül

Ugye ön sem szeretne mezitláb járkálni egy kocsmában? Szerintünk is furcsa, de létezik egy hely Belgiumban, ahol szinte mindenki fél pár cipőben van – írja cikkében a Jaunted.com.

 

A híres Kwak MaxFotó: Darren Sweeney / Flickr

A magyarázat pedig pofonegyszerű: a genti kocsma pultosai a jobb pár cipőnket kérik letéti díjként legkülönlegesebb sörük, a Kwak Max rendelése esetén. Miután leadtuk a rendelést, a pultos csenget egyet, a plafonról pedig leereszkedik egy ősrégi kosár. A pultos elveszi a jobb cipőnket, belehelyezi a kosárba és visszahúzza azt a magasba. A várva várt Kwak csak ezután érkezik egy magas, hosszúkás, kémcsőre emlékeztető pohárban, és ezzel értelmet is nyer, hogy miért kellett zálogba adnunk a cipőnket: ez a biztosíték arra, hogy ne tudjunk észrevétlenül elslisszolni, ha véletlenül összetörnénk ezt a – tulajdonképpen direkt eltörésre tervezett – poharat.

Ha esetleg olthatatlan vágyat érezne rá, hogy fél pár cipőben sörözhessen, mindenképp vigyen magával egy mamuszt vagy egy jó vastag zoknit a Dulle Grit kocsmába - tanácsolja a Jaunted szerzője.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek