Tinédzsert ölt meg cápa az ausztráliai Port Douglas közelében

Tinédzser halt meg egy cápatámadásban hétfőn az ausztráliai Port Douglas közelében, Queensland államban - írja a brit The Daily Telegraph internetes kiadása.

A 18 éves Daniel Smith a Rudder-korallzátony közelében úszott az óceánban, amikor megtámadta egy cápa - írja az MTI. Az áldozatot a támadás után a helyszínen lévő barátai elsősegélyben részesítették és megpróbálták újraéleszteni.

A mentőszolgálat szerint Smith a jobb combján és az ágyékán, illetve a jobb karján sérült meg végzetesen. Az áldozat szíve a támadást követően valószínűleg egyből leállt, így hiába várta a parton rohammentő a csupán két óra alatt visszatérő motorcsónakot.

A Rudder-zátony népszerűnek számít a szigonyos halászatot kedvelők körében. Az utolsó ismert cápatámadás a közelben egy évtizeddel ezelőtt történt: 2004 decemberében egy szigonyos horgász szívrohamot kapott, miután egy cápa rátámadt.

A szigonyos horgászok általában combsérüléseket szenvednek, amikor egy cápa rájuk támad, mivel gyakran az övükbe rejtik a csalikat.

Pánikra nincs ok: Ausztráliában ez a negyedik halálos kimenetelű cápatámadás volt 2014-ben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek