» Távol

Borzalmak és ínyencségek, amiket a világban kóstoltunk

| | Nem érkezett még hozzászólás
Lehet egy ország kedvenc csemegéje a rovarsnack, turistaként nem biztos, hogy rákívánunk. Újságíróként viszont kis túlzással a munkaköri leírásunk része, hogy minden ilyen őrültséget kipróbáljunk. Összegyűjtöttük a kedvenceinket!

A Travelo magazin harmadik születésnapját ünnepeljük épp, és mivel nosztalgiázni sosem lehet elég korán elkezdeni, ezért sorra vesszük az elmúlt évek legnagyobb élményeit! Olvasóink pedig nyerhetnek is, ha velünk ünnepelnek!

Korábbi szülinapos cikkeinkben a legolvasottabb anyagainkat, a legállatibb élményeinket és a legvizesebb utazásainkat vettük sorra. Most pedig jöjjenek az ételek! Egy szülinapon csupa jóra szokás emlékezni, úgyhogy gyorsan hagyjuk is azokat a fogásokat, amelyeket a magyar gyomor gusztustalannak talál. Bár gyakran vakmerőek vagyunk, mi is értékeljük az olyan kiszámítható izgalmakat, mint az éttermek tesztelése. Legutóbb például Wang Mester új, belvárosi helyét, a Mandarin Bistrót próbáltuk ki nyitás előtt.

De gondolkodás nélkül indulunk messzebbre is, ha olyan helyi különlegességeket mutathatunk meg, mint amilyen Burgenland tök- és libafesztiválja volt ősszel. És Bécsbe is visszatértünk a napokban, hogy friss körképet tudjunk adni arról, hogy mennyiből jön ki az evés-ivás az adventi vásárokon.

A legkülönlegesebb élményekért viszont jó messzire kellett mennünk. A népmesei hármas számhoz, ami a szülinapunk is, három izgalmas nemzeti ételt választottunk három kontinensről:

Ázsia

Nagy élmény volt a maláj konyha sokszínűségét felfedezni, a Cameron-felföldön azt is megtanultuk, hogy hogyan készül asteamboat nevű, a közösségi élet középpontjának számító étel. De ha egyetlen kedvencet kell választanunk Ázsiában, az mégis a japán konyha lesz. Ezzel nem vagyunk egyedül: a világon a legtöbb Michelin-csillagos éttermet Japán mondhatja magáénak. És az UNESCO is felvette a kulturális örökségek listájára avasokut , a tradicionális japán étkezési kultúrát.

Mi rajongásig imádtuk a friss halakból készülő sushikat és sashimiket. Amikor összeállítottuk a 10 dolog, amit ne hagyjon ki Japánban listánkat, arról sem maradhatott le a kedvenc standing sushi bárunk. Pedig egy egész cikkben magyaráztuk, hogy mennyi minden mást is lehet enni Japánban a sushin kívül is. Ilyen az igazi ételszerelem!

Észak-Amerika

Az Egyesült Államok nagyvárosaiban imádtuk a büfésautókat, az ún. food truckokat. Vannak köztük állandóan egy helyen parkolók, és vannak olyanok, amelyek naponta máshol állnak meg, és legfeljebb a twitteren derül ki a legnagyobb rajongóik számára, hogy aznap épp a közelben lesznek-e. Hogy mennyire sok fajta konyhát képviselnek a büfésautós séfek, azt New Yorkban tapasztaltuk meg, a brooklyni közkönyvtár (Brooklyn Public Library) előtti téren rendezett Food Truck Shown, amit egyébként merő véletlenségből találtunk meg, mikor arra jártunk. Mivel csak tavasztól őszig, és csak háromhetente egyszer kerül sor erre az eseményre, amire még a legmenőbb manhatteni büféskocsik is átjönnek Brooklynba, bele is írtuk haladó szintű tippnek a New Yorkot bemutató cikkünkbe.    

Afrika

Mikor Tunéziából hazajöttünk, és elmeséltük itthon, hogy végigkóstoltuk az összes helyi street foodot, többen nem akarták elhinni. Pedig mennyire jókat lehet enni annak, akiben megvan a kísérletezőkedv és a bátorság ahhoz, hogy maga mögött hagyja az all-inclusive szállások svédasztalos kínálatát! A Street Kitchen és a Travelo összefogott, kipróbálta. Még szerencse, hogy van róla képes és videós összefoglalónk is, így mindenkihez eljuthat az észak-afrikai ország egyszerű utcai konyhájának a híre!

Jövőre folytatjuk! Kövessenek minket Facebookon és Instagramon, hogy mindenről azonnal értesüljenek!

Minket olvasva most nyerhet is!

Kommenteljen, utazzon vagy iratkozzon fel hírlevelünkre, ha szerencsés, négycsillagos wellnesz pihenést nyerhet tőlünk. További részletek itt.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
4 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
4 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
9 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
14 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.