Bécsben nyitott cukrászdát a Szamos

December 3-tól Bécsben, a 3. kerületi Landstrasse Hauptstrasse 72. szám alatt Szamos cukrászda üzemel. A Magyarországon megszokott kínálattal, internetes tortarendeléssel és ingyenes házhoz-szállítással várják az osztrák vendégeket.

Magyarországon 80 éves múltra tekint vissza a cukrászat, és mint önmagukról írják, a minőséget a ma már több száz főt foglalkoztató pilisvörösvári manufaktúrájuk biztosítja. "Az igényes termékek ízléses környezetét minden esetben családilag tervezik meg" - áll a sajtóanyagban.

Fotó: Mathias Szamos Konfiserie

 Amikor 30 évvel ezelőtt a Szamos megnyitotta Párisi utcai első üzletét, Bécs volt az igazi minta. "Motiváció ahhoz, hogy a család az akkori szürke Budapesten létrehozza csillogó, gazdagon díszített, minőségi termékekkel teli cukrászdáját. Ez volt a vezérelv a további bővülésben is. A legutóbbi – a három éve megnyitott – Szamos Gourmet Ház akár főpróbája is lehetett a bécsi színrelépésnek, hiszen a volt tőzsdepalotában hasonlóan komoly belsőépítészeti kihívásokkal kellett megküzdeni, mint a bécsi 330 éves műemlék épületben" - olvasható a cég hírlevelében, hozzátéve, hogy három évtized elteltével a Szamos visszatért Bécsbe.

A hazai márkára, a Szamosra alapozva Bécsben új brandet építenek, ami a Mathias Szamos Konfiserie. "Új fejezet ez a cég és a család életében, mely szoros együttműködésben jött létre a régi baráttal és üzlettárssal, az Ausztriában is jól ismert cukrászdinasztiával, a Haderer családdal" - írják közleményükben. Hadererékkel közösen találták ki Bécs harmadik kerületében az új üzletet és közösen tesznek azért, hogy a bécsiek megismerjék a cukrászdát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek