Három napon belül két halálos elefántbaleset Thaiföldön

Három napon belül két halálos elefántbaleset Thaiföldön

"A thaiföldi Phuketen egy hím elefánt megölte gondozóját. Az elefánt a párzási időszakra jellemző felajzottság miatt ki volt kötve, a gondozója ki akarta oldani, amikor az elefánt felkapta az ormányával, és a földhöz csapdosta. Több helyi hírforrás is beszámolt az esetről, az egyik helyen a rendőrfőnök azt mondja, állítólag a gondozó nem volt teljesen józan" - írja Facebookon Bangkok Charlie.

Jámbornak tűnnek, de nagyon veszélyesek tudnak lenniFotó: Taylor Weidman / Europress / Getty

Ez rövid időn belül a második halálos kimenetelű elefántbaleset, ugyanis ahogyan arról nemrégiben beszámoltunk, vasárnap halálra taposta idomárját egy tomboló elefánt Thaiföldön, az állat két turistát is magával ragadott, amikor elrohant. A mentőcsapat az elszabadult elefántot a hátán kapaszkodó két orosz turistával, egy 9 éves kislánnyal és anyjával együtt három kilométerrel odébb találta meg. A turisták a Thaiföld déli részén fekvő Phangnga város közelében található festői vízeséshez indultak az elefánt hátán.

A két halálos baleset után állítólag fontolóra vették, hogy az elefánttáborokban ezután csak nőstény elefántok vihetik a turistákat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek