» Távol

Észak-Korea minden érkező külföldit karanténba zár

| | Nem érkezett még hozzászólás
Az ebolajárvány elleni védekezésként huszonegy napra karanténba kívánnak helyezni minden Észak-Koreába érkező külföldit, függetlenül attól, hogy melyik országból érkeznek. Így még annyi turistájuk sem lesz, mint eddig.

Az intézkedés értelmében azok a külföldiek, akik a Phenjan által ebolavírussal fertőzöttnek minősített térségből vagy országból érkeznek, a kormány által kijelölt szállodában, orvosi felügyelet mellett 21 napos karanténba kerülnek. A más régiókból vagy országokból érkező külföldiek szintén karanténba kerülnek, számukra a szállodát az őket Észak-Koreába meghívó szervezet választja ki - közölte Nagy-Britannia phenjani nagykövetsége.

Az Észak-Koreában szolgálatot teljesítő diplomáciai személyzet és a nemzetközi szervezetek munkatársai a saját képviseletükön kerülnek karanténba – írta a brit kormány a vonatkozó észak-koreai rendeletet idézve.

Észak-Koreában eddig még nem volt ebolagyanús eset, Phenjan ennek ellenére a járványveszélyre hivatkozva a múlt héten lezárta határait a külföldi turisták előtt. A lépés az AP amerikai hírügynökség szerint azért is meglepő, mert amúgy is kevés turista látogat az országba. A diplomáciai és kormányképviseleteken kívül Phenjannak gyakorlatilag nincs kapcsolata a járvány sújtotta nyugat-afrikai országokkal és általában is kevés kapcsolata van a külfölddel.

Eddig több mint 13 700 ember betegedett meg az Ebola folyóról elnevezett vérzéses lázban, közülük közel ötezren haltak meg. A megbetegedések túlnyomó többségét Nyugat-Afrikában - Libériában, Sierra Leonéban és Guineában - regisztrálták, húsz eset volt Nigériában, négy az Egyesült Államokban, egy-egy pedig Maliban, Szenegálban és az Spanyolországban.

Észak-Korea már hozott korábban a mostanihoz hasonló intézkedést. 2003-ban több hónapon át zárva tartotta a határait az atipikus tüdőgyulladás járvány (SARS) miatt, akkor azonban Kínában voltak megbetegedések, ahonnan a legtöbb repülőjárat érkezik Phenjanba.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
5 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
10 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
15 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.