» Távol

Betiltották a tengerparti bulikat Thaiföldön

| | Nem érkezett még hozzászólás

Betiltották Thaiföld híres, egész éjszakás tengerparti bulijait. A tiltás Koh Tao, Samui és Phangan szigeteken érvényes, a hírhedt Full Moon partykat azonban nem érinti – írja a Daily Telegraph. Az intézkedésre két brit fiatal szeptemberi meggyilkolása miatt került sor, a hírek szerint ugyanis az áldozatokat egy késő éjszakai partyn látták utoljára, együtt indultak onnan vissza, vélhetőleg a szállásra.

A Surat Thani tartomány – ide tartoznak a fent említett nyaralószigetek – vezetősége a partyk betiltásától a környékről kialakult negatív kép megszűnését reméli. A legnagyobb problémát abban látják, hogy a gyakran elvaduló bulikat olyan elzárt, nehezen megközelíthető helyeken rendezik meg, ahol baj esetén nem tudnak segíteni a turistáknak. Az indoklás szerint a Full Moon party kétes hírneve ellenére azért úszhatta meg a tiltást, mert az jól szervezett, így nem jelent veszélyt. Na és persze, mert minden hónapban fiatal turisták ezreit vonzza Koh Phanganra, ez pedig igencsak jól jön az ország gazdaságának.

Thaiföldön a nemzeti össztermék tíz százalékét adja az idegenforgalom. A hatóságokat aggasztja, hogy a brit turisták meggyilkolása esetleg kedvezőtlen hatással lesz a turizmusra. A május 22-i thaiföldi katonai puccsot szentesítő és a hadsereg politikai szerepét megerősítő alkotmány életbe léptetése amúgy is elriasztja az utazókat. Az államcsíny előtti hónapokban az időnként erőszakba torkolló tüntetések harminc ember halálát követeltek, ami ugyancsak megtépázta a thaiföldi idegenfogalmat.

Ezért további intézkedéseket is fontolgatnak, például a személyazonosítást lehetővé tevő karszalag bevezetésének gondolata is felmerült a thaiföldi idegenforgalmi minisztériumban. Az elképzelés szerint a turisták a szállodába bejelentkezve kapnának karszalagot, amelynek sorszáma megegyezne a személyazonosító okmányuk számával. Fel lennének tüntetve rajta annak az üdülőhelynek az adatai, ahol megszálltak, így ha késő éjszakáig mulatoznak, esetleg lerészegednek vagy eltévednek, könnyen a segítségükre lehetne sietni. A turisztikai miniszter szerint a következő lépés az lenne, hogy a turisták valamilyen elektronikus nyomkövetőt kapnának, illetve felmerültek más lehetőségek is, amelyekkel növelnék a turisták biztonságát.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
4 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
4 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
9 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.