James Bond-kiállítás nyílt Rotterdamban

Az elmúlt több mint ötven évben készült James Bond-filmek egyedi jelmezei, díszletei, kellékei, képes forgatókönyvei és eredeti fényképei sorakoznak a rotterdami Kunsthal új kiállításán, amely a 007-es ügynök egyedi és pazar stílusán túl a művészetre, zenére, divatra, technológiára, autótervezésre és életmódra gyakorolt hatását is bemutatja.

A február 8-áig látogatható Designing 007: Fifty Years of Bond Style című kiállításon több mint ötszáz darab tematikusan elrendezett Bond-relikvia kalauzolja végig a látogatókat az elmúlt öt évtizedben készült Bond-filmek dizájnján és stílusán.

Galéria: James Bond kiállítás nyílt RotterdambanFotó: Kunsthal Rotterdam

A rotterdami műcsarnokban berendezett tárlaton a 007-es ügynök kalandjainak számos részlete mellett egyedülálló multimédiás élmény is várja az érdeklődőket. A látogatók egyebek közt Roger Moore fehér szmokingját (Polipka, 1983) és szkafanderét (Holdkelte, 1979), Halle Berry narancssárga bikinijét (Halj meg máskor, 2002) és Scaramanga fegyverét (Az aranypisztolyos férfi, 1974) vehetik szemügyre, írja az MTI.

A tárlaton szerepelnek továbbá Jaws rémisztő fogai (A kém, aki szeretett engem, 1977), a brit titkosszolgálat technikai fejlesztéseiért felelős Q részlegének kütyüjei - egyebek között az Oroszországból szeretettel (1963) című filmből -, valamint a Bond-mozik legendás autója, az 1964-es ezüst Aston Martin DB5.

A kiállításhoz gazdagon illusztrált katalógus is készült, amelyben a kurátorok és Ian Fleming életrajzírójának, Andrew Lycettnek a tanulmányait olvashatják a látogatók.

A különleges tárlat a "hivatalos" Bond-filmeket jegyző EON Productions filmgyártó cég archívumának közreműködésével valósulhatott meg - olvasható a múzeum hivatalos honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek