Ma nyit Berlin új shopping-negyede

Ma nyit Berlin új shopping-negyede

 

 A mai napon nyitja meg kapuit 270 üzletével Berlin legújabb bevásárlóközpontja, a Mall of Berlin. A jelenleg sem kicsi, mintegy 100 000 négyzetméteres komplexumot jövőre további 30 000 négyzetméterrel bővítik, így Németország legnagyobb plázája jön majd létre 5 percnyire a Potsdamer Platztól - írja a Skift.com.

Galéria: Ma nyit berlin új shopping negyedeFotó: Mall of Berlin

 A Mall of Berlin helyén a második világháborúig nagyáruház állt, ami a harcok során megsemmisült. Két évtizeddel később a Berlini Fal ezen a területen húzódott, így hosszú évekig senkiföldje volt a környék. A német újraegyesítést követő években hosszadalmas jogi viták kereszttüzében állt a terület, végül 2011-ben 89 millió euróért talált gazdára.

"Ez lesz Németország legsikeresebb bevásárlóközpontja, mert egy különleges épületet húztunk fel egy csodálatos helyszínen" - nyilatkozta Harald Huth, az egyik tulajdonos. A hatalmas komplexumban olyan luxusmárkák termékeit árulják majd, mint a Guess, a Karl Lagerfeld vagy a Lacoste.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Németországnak világörökségi lakótelepe is van - 2014.10.07.
Ördögi segítséggel megépített dóm, forradalmi kialakítású lakások, kínai teaházat rejtő mesebeli kert, romantikus folyóvölgy és titokzatos középkori kolostor is van Németország 39 világörökségi helyszíne között.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek