Ne üljön földre Padova parkjaiban, megbírságolhatják!

Ne üljön földre Padova parkjaiban, megbírságolhatják!

Tilos tojást dobálni és zajos házimunkát végezni az északkelet-olaszországi Padovában, ahol borsos pénzbírság sújtja az utcai koldulást is. Az új rendszabályokkal Padova lett a tiltások városa - számolt be az olasz sajtó Massimo Bitonci, a venetói város polgármesterének rendelkezéseiről.

A más itáliai városokban is bevezetett rendszabályokon túl, mint például a közízlést sértő öltözék nyilvános viselésének tilalma, Padovában további szigorításokat is életbe léptettek. Tilos például tojás- és lisztdobálással ünnepelni a diplomásokat. Ez hagyomány a 60 ezer hallgatót számoló egyetemi városban, ahol a végzősöket társaik tojással és lisztzsákokkal felfegyverkezve bocsátják útjukra, csatatérré változtatva a padovai utcákat. "Egyáltalán nem tartom viccesnek ezt az egyetemi tradíciót. Naponta legalább harmincan-negyvenen diplomáznak és minden alkalommal lisztfelhő lepi be a várost" - hangoztatta a Padovát az Északi Liga színeiben vezető polgármester.

Massimo Bitonci hozzátette: Veneto kulturális és gazdasági fővárosává akarja tenni Padovát, és ezért a szabályokat mindenkinek tiszteletben kell tartani. Az októbertől életbe lépő rendelkezések értelmében Padovában tilos az utcai közlekedési táblákhoz, fákhoz és rácsokhoz láncolni a kerékpárokat. Tilos a városközpont ablakaiban kiakasztani a mosott ruhát és zajt keltő házimunkát végezni, amelybe az olasz újságok szerint beletartozik a "teli torokból énekléssel egybekötött padlófényesítés is".

Nem szabad az utcán és parkokban leülni a földre és lefeküdni a köztéri padokra. Minden egyes esetben száz euró (30 ezer forint) a bírság. Huszonöttől ötszáz euróig terjedő büntetést kell fizetnie augusztus vége óta azoknak is, akik Padova utcáin koldulnak. A bírságot kiszabó rendőrök a kéregetőnél talált bevételt is elkobozzák. Ezzel kapcsolatban a Caritas humanitárius szervezet padovai vezetője úgy nyilatkozott, hogy az alamizsna kérése vagy adása keresztény szempontból mindenkinek szent joga, ha ez nem párosul agresszív magatartással a többiek felé.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek