» Távol

Ismét rekordot döntöttek a magyar nyaralók Horvátországban

| | Nem érkezett még hozzászólás
Új rekordot döntve, a tíz legfontosabb küldő állam között arányaiban is a legnagyobb vendégszám- és vendégéjszaka-növekedést mutatnak Horvátországban a magyar turisták adatai az eltelt nyolc hónapban - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének vezetője kedden az MTI-t.

Marin Skenderovic kifejtette: augusztus végéig már csaknem annyi magyar turista járt Horvátországban, mint amennyi tavaly egész évben, s a vendégéjszakák is nyolc hónap alatt megközelítették a múlt évi összesített adatot.

Idén eddig több mint 343 ezer magyar vendég 1917 ezer éjszakát töltött az adriai államban, s ez a vendégszámban 11,2 százalékos, az ott töltött idő hosszában 10,5 százalékos növekedést jelent a múlt évihez képest. A turisták számát illetően Magyarország két hellyel lépett előrébb a nyolcadik helyre - Nagy-Britanniát és Hollandiát megelőzve -, míg a vendégéjszakákban a kilencedik helyen áll. A tíz legjelentősebb küldő ország között a magyarok mutatták idén a legmagasabb növekedési ütemet.

A tavalyihoz képest idén augusztusban 7,6 százalékkal több, 145 ezer magyar utazott Horvátországba, ahol 7,7 százalékkal hosszabban, 875 ezer vendégéjszakát maradtak. A magyarok legkedveltebb úticélja továbbra is a Kvarner-öböl térsége, majd a vendégszám sorrendjében az Isztria-félsziget következik, a harmadik helyen pedig a zárai (Zadar) régió áll, de ez utóbbi a vendégéjszakákat tekintve megelőzi Isztriát.

Marin Skenderovic elmondta azt is, hogy szeptemberben minden bizonnyal már meghaladják a magyar turisztikai adatok a tavalyi egész éves mutatókat. A múlt évben ugyanis 360 ezer magyar turista közel 1964 ezer éjszakát töltött Horvátországban, vagyis az augusztus végi adatoktól mindössze 17 ezerrel, illetve 47 ezerrel maradnak el a mostani számok.

Hozzátette még, hogy Horvátországot idén eddig 10 640 ezer turista kereste fel - ebből 9664 ezer volt a külföldi -, s a vendégszám 2,3 százalékos növekedést mutat. Összesen 62 066 ezer vendégéjszakát regisztráltak eddig - ebből 56 564 ezer volt a külföldieké -, ami 2,4 százalékos bővülést jelez.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
9 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
10 órája
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
5 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
10 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.