Majmokat utánozó fiatalokat alkalmaznak majomriasztóként Delhiben

Negyven fiatal fogja távol tartani a szent állatként tisztelt makimajmokat a parlament épületétől Delhiben. Előbb megtanulják utánozni a majmokat, majd a speciális tudással felvértezve elriasztják őket.

Sok gondot okoznak a majmok India fővárosában, Delhiben, ahol nyugodtan sétálgatnak és olykor agresszíven kéregetnek, sőt, olykor csapatostul támadnak - írja az asiaport.hu.

Egy majom igyekszik vizet szerezni magának ÚjdelhibenFotó: Hindustan Times / Getty Images

 A majmok már elfoglalták a miniszterelnök hivatalát, a hadügyminiszter épületét és más fontos kormányhivatalokat is. Akadályokat és csapdákat állítottak fel ellenük, ám a bíróság úgy döntött, hogy ezek sértik az állatok jogait és fájdalmat okoznak nekik. A parlament hivatalának vezetője végül megtalálta a megoldást - írja a cikk: majmokat utánzó fiatalembereket alkalmaznak majomriasztóként.

A fiatalokat megismertetik a majmok gesztikulációs rendszerével és nyelvével. Miután felvérteződtek az alapismeretekkel, szolgálatba állhatnak és védelmezhetik a törvényhozás épületét és a többi kormányhivatalt. Ha beválik a 40 majomriasztó, akkor növelik a létszámot, hiszen sok a majom Delhiben, ahol a polgárok szívesen etetik őket.

A cikk szerzője szerint nagyon óvatosnak kell lenniük az akcióban résztvevőkkel, mivel a hindu nacionalista párt van jelenleg hatalmon Delhiben, számukra pedig az állatok jogai szentek és sérthetetlenek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek