» Távol

Nem kell aggódniuk az Izraelbe utazóknak

| | 1 komment
Az Izraelbe utazó turistáknak egy haja szála sem fog meggörbülni – derült ki egy csütörtöki sajtótájékoztatón Budapesten. Az egybegyűlteket maga az izraeli nagykövet, Ilan Mor nyugtatta meg, leszögezve, hogy „nincs ok a félelemre”.

Az egy hónapja tartó gázai konfliktus alatt egyetlen külföldi turista sem sérült meg, jelenleg a Tel-Aviv-i Ben Gurion Nemzetközi Reptéren valamennyi légitársaság üzemelteti járatait. A konfliktus kezdetét követően „néhány járatot 48 órára felfüggesztett pár amerikai és európai légitársaság, de ez utólag hibának bizonyult” – mondta a nagykövet. Az országban a közrendet fenntartják, és mint a nagykövet elmondta, az egyének személyes biztonsága a legfontosabb.

A nagykövet azt is mondta, hogy az elmúlt hónapban kialakult politikai és katonai konfliktus ellenére a terület továbbra is az utazók népszerű célpontja – ezt mutatják a jó beutazási statisztikák is. Idén 39 százalékkal több magyar utazik Izraelbe, mint tavaly - mondta ezt már Váradi János, az EL AL izraeli légitársaság magyarországi igazgatója.

A nagykövet személyes tippjeit is felfedte, ezek a Holt-tenger, Vörös-tenger, Jeruzsálem, Tel-Aviv, Haifa, kibucok. Egyik kedvenc helyszíne a Tel-Aviv-i tengerpart, melyet a világ tíz legszebb tengerpartja között szoktak emlegetni.

Izrael konzuli besorolása az úgynevezett 2-es kategóriába esik (leszámítva a Gázai övezetet, ami 1-es, azaz utazásra nem javasolt terület). A kettes kategória azt jelenti, hogy Izrael a „fokozott biztonsági kockázatot jelentő célországok és térségek” közé tartozik (bővebben itt).

Jelenleg Izraelt az EL AL légitársaság és a Wizz Air gépeivel lehet leggyorsabban elérni Budapestről. A Magyarországról érkezőknek nincs szükségük előzetesen vízumra. Izraelben  kb. kétszázezer fős magyar gyökerekkel rendelkező csoport él.

Az egy hónapja tartó gázai konfliktusban palesztin egészségügyi források szerint eddig 1115 palesztin halt meg, több mint 6500-an megsebesültek, az áldozatok többsége civil volt. Izraeli oldalon 53 katona és három civil halt meg az elmúlt hetekben. Izrael számára a legfontosabb kérdés jelenleg a Gázai övezet fegyvermentesítése (továbbiakat itt lehet olvasni az izraeli-palesztin konfliktusról, itt pedig Izraellel kapcsolatos utazási híreink láthatók).

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
4 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
4 órája
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
5 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.