» Távol

A németek szeretnek legjobban nudizni a világon

| | 1 komment
Nudista strand a tengerparton? Jó eséllyel hallhat német szót, bárhol is legyen a világban, japánokat viszont aligha fog találni a vendégek között. A német naturizmusnak történelmi okai vannak, egyebek mellett az NDK sajátos mentalitása. Nudistafelmérés készült.

Erre az eredményre egy Expedima nevű online-utazási iroda közvélemény-kutatása jutott, amit 24 országból származó 11 165 felnőtt ember megkérdezésével végeztek. A felmérés szerint a naturista életstílus legtöbb rajongója a németek és az osztrákok körében van. Mindkét nemzet megkérdezetteinek huszonnyolc százaléka mondta, hogy legalább egyszer napozott a strandon fürdőruha nélkül.

Második helyen végeztek a norvégok (17 százalék), harmadik helyen a spanyolok (ugyancsak 17 százalék). Akik pedig a túlvégéről döngetik a listát, azok a japánok, nekik csak két százalékuk jelent meg életében ruha nélkül a nyilvánosság előtt. A magyarokról sajnos nem esik szó a felmérésben.

Amúgy a németek győzelme történelmi okokra is visszavezethető: egyrészt ott volt a hatvanas évek erős hippimozgalma, amikor a meztelenség a szabadság kifejezése volt, plusz egyúttal a tiltakozás eszköze is a szülők nyárspolgársága és a rendszer ellen. Az NDK-ban ráadásul a nudizmus a fiatalok és idősek körében egyaránt elterjedt és természetes volt, az emberek sokkal toleránsabban viseltettek a műfaj iránt, mint az NSZK-ban (vagy nálunk, a gulyásszocializmusban).

A naturizmusnak ma is igen sok németajkú hódolója van, elég megnézni a horvát tengerpartot, ahol jó sok FKK-partszakaszt (Frei Körper Kultur) alakítottak ki. A német naturisták egyesületbe is tömörültek, a legnagyobb a hannoveri Deutscher Verband für Freikörperkultur (DFK).  

Itt pedig azt lehet megtekinteni, miképp énekelte meg az FKK-strandok szépségét a német újhullám egyik zenekara, a Juckreiz (azaz Viszketés): 

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
1 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
1 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
6 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.