» Távol

Hotelt kapnak a dublini hajléktalanok

| | Nem érkezett még hozzászólás
Eddig százötven család él hotelekben az ír fővárosban. Bár a városi tanács szerint hosszú távon nem fenntartható ez a modell, most egy egész szállodát tesznek szabaddá a számukra.

Sürgősségi szállásokat alakítanak ki hajléktalan családoknak egy dublini hotelben – erről egyezett meg Dublin városa és az ír National Asset Management Agency (NAMA - kb. Nemzeti Eszközkezelési Hivatal).

Az önkormányzat átvesz egy NAMA által kezelt hotelt, amely minimum hetven helyet biztosítana a fedél nélkül maradt, önkormányzati lakásra váró családoknak az elkövetkezendő hónapokra. Egyelőre nem nevezték meg, mely hotelt fogja átvenni a városi tanács - írja az Irish Times. Jelenleg Dublin 21 szállodájában laknak az önkormányzat pénzén a hajléktalanok, őket akarják egy központi szállodába költöztetni. Az új intézményt a tanács "hajléktalan koordinációs központnak” nevezi - ez felelős azért, hogy a családokat ideiglenes szállásaikról hosszú távú lakóhelyekre helyezzék el.

Június végén 150 család élt összesen 311 gyerekkel dublini hotelekben. Sürgősségi megoldásként költöztették be őket hajléktalan szervezetek. A városi tanács elismerte, hogy hosszú távon nem fenntartható a szállodák ilyen jellegű használata, és nem is túl költséghatékony ez a megoldás.

Az önkormányzat idei költségvetésében 750 ezer euró szerepel a hotelszámlák fedezésére, ám a valódi költség 4 millió eurónál is több lehet. Ezen kívül az utcán lakó hajléktalanok számára is legalább 80 ágyat akarnak létesíteni, melynek 2,5 millió euró a költsége. A hiányzó összeget az államkasszából szeretnék pótolni.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Még mindig tart a nyár! Hosszabbítsa meg a nyarat Törökországban és Egyiptomban. Akár 2 gyermek szállása is ingyenes! (x)

szalay3 élménybeszámolót írt
Szlovákia, Stará Lesná (Felsőerdőfalva), SzG3
6 órája
Laczko új galériát hozott létre
Postojnai cseppkőbarlang
1 napja
andrea176 új galériát hozott létre
Koh Samui
3 napja
cobranco élménybeszámolót írt
Erdély határán...
4 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.