» Távol

Ellepték a magyar turisták Horvátországot

| | Nem érkezett még hozzászólás

 Az első fél év összesített adatai szerint a külföldi vendégek átlagánál is jobban növekedett Horvátországban a magyar turisták száma - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője kedden az MTI-t.

 Marin Skenderovic elmondta: júniusban - az előző évihez képest - 8,6 százalékos növekedés mellett 47,5 ezer magyar vendég járt Horvátországban, ahol 6,2 százalékkal hosszabb ideig, összesen 212,8 ezer éjszakát maradtak. Az első hat hónap összesítése szerint tavalyhoz képest 10,7 százalékkal több, csaknem 73,6 ezer magyar utazott az adriai országba, ahol 6,1 százalékkal 290,7 ezerre emelkedett az ott töltött éjszakák száma.


    A turisztikai szakember kifejtette, hogy a júniusban Horvátországban regisztrált 1883 ezer összes turista létszáma 8,9 százalékkal haladja meg a múlt év hasonló időszakának adatát. Ezen belül a külföldiek növekedése még nagyobb, 9,9 százalékos, ami 1722 ezer vendéget jelentett.
    A 9,410 millió vendégéjszaka csaknem 10,7 százalékos bővülést mutat, ezen belül a külföldiek 8,713 milliós adata 11 százalékos emelkedés.

 Az első félévben 6,6 százalékkal 4,014 millióra nőtt a horvátországi turisták száma tavalyhoz képest, ebből a külhoni vendégek 3,427 milliós adata 7,3 százalékos bővülés. A vendégéjszakák száma kisebb mértékben, 4,8 százalékkal 16,133 millióra növekedett, amelyből a külföldiek 14,266 milliós száma 4,4 százalékos emelkedés.
    Marin Skenderovic hozzátette még, hogy Darko Lorencin horvát turisztikai miniszter hétfőn egy rádióinterjúban arról is beszélt, hogy nemcsak a turisták száma és az eltöltött idő növekedett, de az ágazat bevétele is jelentős bővülést mutat. Az első öt hónap adatai szerint Horvátországban a szálláshelyek, a vendéglátás és az utazási irodák bevétele 8 milliárd 140 millió kuna volt (1 kuna 40,72 forint), ami 15 százalékos növekedés a tavalyi hasonló időszakhoz viszonyítva.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
2 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja
MartiSatya élménybeszámolót írt
Monaco Grand Prix
20 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.