» Távol

Rengetegen kíváncsiak a Szeptember 11. emlékmúzeumra

| | Nem érkezett még hozzászólás
Több mint 300 ezren látogatták meg eddig a május 15-én megnyílt Szeptember 11. emlékmúzeumot New Yorkban. A múzeum tízezer négyzetméteren mutatja be a leomlott tornyokból és az áldozatoktól származó tárgyak ezreit, a látogatók hang- és videofelvételek segítségével élhetik át újból a terrorakció borzalmait.

A múzeum vezetősége szerint a korábbi becslésekhez képest öt százalékkal, 15 ezer fővel több látogató volt kíváncsi a tárlatra. A statisztikák szerint többnyire a New Yorkban élők váltottak jegyet a kiállításra, őket a kaliforniaiak és a New Jerseyből érkezők követik a sorban - írja az MTI.

A múzeum megnyitása nyolc évi munka, tervezés, gyűjtés eredménye. Célja, hogy a lehető legjobban dokumentálja 2001. szeptember 11-ét, amikor az eltérített repülőgépek a World Trade Centerbe (WTC), a Pentagon épületébe és a pennsylvaniai Shanksville közelében lévő mezőbe csapódtak, megölve csaknem háromezer embert.

A Szeptember 11. Emlékmúzeum munkatársainak reményei szerint idén 1,5 millióan, az intézmény fennállásának első 12 hónapjában pedig 2,5 millióan látogatják meg a kiállítást. A WTC ikertornyainak helyén létrehozott, szökőkutakat is magában foglaló 9/11 emléktér alatt létesített múzeum tízezer négyzetméteren mutatja be a leomlott tornyokból és az áldozatoktól származó tárgyak ezreit.

A kiállításon a látogatók a tárgyak, valamint hang- és videofelvételek segítségével élhetik át újból a terrorakció borzalmait, ismerkedhetnek meg elkövetők, áldozatok és túlélők történeteivel, valamint azokkal a változásokkal, amelyek a támadások hatására mentek végbe a világban. A kiállított tárgyak között láthatóak elgörbült, egykor a tornyokban állt fémoszlopok és egy a mentés során súlyosan megrongálódott tűzoltóautó is. Apróbb, személyesebb tárgyak is emlékeztetnek a tragédiára: véres cipők, a törmelékek közül előkerült megcsavarodott szemüvegek.

A látogatók meghallgathatják a tornyokba rekedtek életének utolsó telefonhívásait és az eltérített gépek pilótafülkéiben készült felvételeket is. Egy olyan különteremben, amelybe kegyeleti okokból kizárólag a hozzátartozók léphetnek be, az áldozatok mintegy 8 ezer, eddig azonosítatlan maradványdarabját őrzik. A múzeum legalacsonyabb szintje 21 méter mélyen található.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
12 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
10 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
10 napja
MartiSatya élménybeszámolót írt
Monaco Grand Prix
18 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.