» Távol

Videón okítja illemre a bunkó oroszokat egy olasz szállodás

| | Nem érkezett még hozzászólás
Hogyan viselkedjünk az olasz tengerparton? - erről forgattak reklámfilmet Toszkánában az itt nyaraló orosz turisták számára, akik az olaszok szerint jómódúak, de nem ismerik a jó modort.

Az oroszok előszeretettel költekeznek és bőséges borravalót hagynak az üzletekben és éttermekben. Ezért szívesen látott turisták a toszkánai Versilia tengerpartján, ahol számuk évről évre több mint ötven százalékkal emelkedik, írja az MTI. 

Ugyanakkor az elegáns toszkán üdülőhelyen élő és dolgozó olaszok, valamint az olasz látogatók is úgy gondolják, hogy az oroszok nem ismerik az etikett legalapvetőbb szabályait. Ezért nevelési célzatú videoklipet készítettek számukra.

Az ötlet Salvatore Madonna vállalkozó ötlete volt. A Lucca városa közelében levő Versilia tengerpartján sorakozó luxusszállók tulajdonosaként ismert Madonna a hoteljeiben megszálló orosz turistákból él meg. 

"Jól ismerem őket, és tudom, hogy gyakran másfajta viselkedésükkel ellenszenvet válthatnak ki az olaszokból, pedig egyszerűen arról van szó, hogy olaszok és oroszok különböző kultúrához tartoznak, és meg kell egymást ismerniük" - hangoztatta Salvatore Madonna. 

    Az egyik legjobb nevű olasz kommunikációs cég által forgatott videón Salvatore Madonna az Olaszországban élő orosz modellel, Ludmilla Radcsenkóval magyarázza el nagyon udvariasan, mit szabad és mit nem illik az itáliai tengerparton. 

    A filmen elhangzó tanácsok szerint az oroszoknak többet kell mosolyogni, mivel ezt az olaszok elvárják. Nem elég a busás borravaló, az olaszok azt szeretik, ha a vendég megdicséri a jó kávét, ha elbeszélget velük és közlékeny. Az oroszoknak azt is tanácsolják, hogy többször mondják azt, hogy grazie (köszönöm), amit az olaszok szintén az udvariasság jelének tekintenek. 

Mint megtudjuk, a medence partján nem illik magassarkút és csillámló mini bikinit viselni, inkább kényelmesebb viseletet válasszunk.

    Az oroszok egyszer és mindenkorra mondjanak le az ebéd utáni cappuccinóról, ne várják el, hogy az éttermekben minden fogás egyszerre kerüljön asztalra, mivel ez Olaszországban lehetetlen, és az itáliai éttermekben mindennek megvan a maga főzési ideje. 

    Végül az oroszok ne rendeljenek drága vörösbort az Antinori picékből, ha hozzá főtt halat esznek, hiszen a halhoz mindig fehér bor dukál.

    Toszkánában az orosz turisták képviselik a harmadik legnagyobb bejövő idegenforgalmi csoportot a japánok és kínaiak mögött. Az oroszok költik viszont a legtöbbet: fejenként átlagban több mint 1300 eurót (390 ezer forintot). 

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Még mindig tart a nyár! Hosszabbítsa meg a nyarat Törökországban és Egyiptomban. Akár 2 gyermek szállása is ingyenes! (x)

szalay3 élménybeszámolót írt
Szlovákia, Stará Lesná (Felsőerdőfalva), SzG3
19 órája
Laczko új galériát hozott létre
Postojnai cseppkőbarlang
2 napja
andrea176 új galériát hozott létre
Koh Samui
4 napja
cobranco élménybeszámolót írt
Erdély határán...
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.