Éjszakai ejtőernyőzés a prágai Múzeumok éjszakáján

Negyven intézmény kapcsolódik be szombaton Prágában a Múzeumok Éjszakája elnevezésű rendezvénysorozatba. Megtekinthető a dinoszauruszok szexuális életét bemutató kiállítás is, de éjszakai ejtőernyős ugrások is lesznek a Kbely katonai reptéren.

A szombat délutántól a vasárnapi reggeli órákig tartó rendezvénysorozatban mintegy 70 helyszínen a múzeumok, illetve a galériák ingyenes látogatást és különféle színes kísérő programokat kínálnak az érdeklődőknek - közölte Michal Lukes, a cseh Nemzeti Múzeum vezérigazgatója keddi prágai sajtótájékoztatóján. A múzeumokhoz az idén néhány egyetem és főiskola is csatlakozott, amely a szombati éjjeli órákban megnyitja történelmi épületeit a nagyközönség előtt

Prágában ez lesz a 11. Múzeumok éjszakája, amelynek rendezvényeit a tavalyi évben több tízezer ember látogatta meg, írja az MTI.

"A érdeklődőkre az idén is rendkívül széleskörű és színes program vár. Azzal számolunk, hogy az érdeklődés az idén is legalább a tavalyi színvonalon lesz" - mondta Lukes újságíróknak. Hozzátette: a prágai tömegközlekedési vállalat a tavalyi évhez hasonlóan az idén is ingyenes különjáratokat biztosít az éjjeli órákban.

A programok színesek. A Václav Havel könyvtár a volt drámaíró államfő műveiből tart felolvasást, a néprajzi múzeumban (Náprstkovo muzeum) az egykori Núbiát és a fekete fáraókat, míg a földtörténeti múzeumban a dinoszauruszok szexuális életét mutatják be. Nagy érdeklődésre tarthat számot a Kbely katonai repülőtér múzeumának programja, amelyben éjjeli ejtőernyős leugrások is szerepelnek.

Az éjszaka teljes programját a www.prazskamuzejninoc.cz honlapon találják meg az érdeklődők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek