Megrepedt a chicagói kilátó üvegpadlója 412 méteren

Chicago legmagasabb és a turisták számára a legizgalmasabb látványosságnak számító felhőkarcoló üvegpadlózata repedt meg épp akkor, amikor egy család állt rajta. Az épület 103. emeletén a tériszonyosok rémálma vált valóra egy kis időre szerdán este.

A szerda esti órákban a 442 méter magas chicagói Willis Tower épületsíkjából kiálló kilátóteraszának üvegpadlója épp akkor repedt meg, amikor egy férfi a bátyjával és két unokatestvérével az üvegdobozba lépett - írta csütörtökön a The Guardian.

Éppen ülve fotózkodtak volna az üvegkalitkában, amikor az üveg reccsenését hallva a család kiugrott belőle és szólt az alkalmazottaknak. A korábbi nevén Sears toronyként emlegetett felhőkarcoló 103. emeleten álló The Ledge nevű kilátóterasz padlózata három, egyenként 1,3 cm vastag üveglapból áll és öt tonna a teherbírása. Csütörtök reggel a chicagói CBS arról írt, hogy az üzemeltető szerint nem az üveg, csak annak speciális burkolata repedezett meg, amit egyből ki is cseréltek.

Idén áprilisában, amikor a Chicagóban megrendezett IPW turisztikai vásáron jártunk, mi is voltunk a felhőkarcoló tetején, és álltunk az üveglapon is: "A toronyba sokan próbáltak bejutni, de hosszabb várakozás nélkül sikerült feljutnunk annak 103. emeletére. A liftben eltöltött időben sem unatkoztunk: egy képernyőn keresztül folyamatosan láthattuk, hogy milyen magasan járunk, és mindezt más híres turista látványosságokhoz viszonyítva illusztrálták. Bár az üvegfelület előtt próbára tették türelmünket a hosszú sorokban kígyózó turista csoportok, végül mi is kimerészkedtünk az üvegfelületre, és 412 méteres magasságból elkészíthettük a jól megérdemelt selfie-t"- mesélt egyik magaslati élményéről kolléganőnk.

Lábselfie a Willis Tower kilátójából a Skydeck-ből, amely 1974-ben nyílt meg
Galéria: Megrepedt a kilátó
Fotó: fdora / Travelo

 

Az egyik üvegdoboz a négy közül a torony 103. emeletén
Galéria: Megrepedt a kilátó
Fotó: Robert Nickelsberg / Europress / Getty

 

A májusi megnyitó alkalmával már így nézett ki a TILT kilátó
Galéria: Megrepedt a kilátó
Fotó: Chicago Tribune / Europress / Getty

 

Fotózó szerzetesek és kilátás a 103. emeletről
Galéria: Megrepedt a kilátó
Fotó: fdora / Travelo
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek