Huszonötezer bonbon gurul Új-Zéland utcáin

Idén nyáron vesd bele magad az új-zélandi télbe, hófesztiváltól csokoládékarneválon át a kézműves sörök mennyországáig!

Új-Zélandra vágysz, de visszatart az utazástól, hogy csak nyaranta tudsz hosszabb útra indulni, ott pedig pont tél van ezekben a hónapokban? Ne szegje kedved a téli időjárás, hiszen jobbnál jobb programokat kínálnak a világ másik felén júniusban, júliusban és augusztusban is. Az ismerőseid pedig garantáltan sárgulni fognak az irigységtől, ha meglátják az itthoni kánikulában az Új-Zélandon készült havas képeidet!

Az új-zélandi Téli Játékok Queenstownban, augusztusban
Galéria: Huszonötezer bonbon gurul Új-Zéland utcáin
Fotó: Cameron Spencer / Europress / Getty

Június 20. és 29. között rendezik meg az American Express Queenstown Winterfestivalt, mely a déli félteke legmenőbb és legnagyobb téli partyja. Az első queenstowni Winterfestet 1975-ben tartották, amikor pár helyi fiatal úgy gondolta, a tél kezdete jó okot ad a féktelen ünneplésre.

Utazz Új-Zélandra a STA Travellel!
A STA Travel kedvező árú repülőjegyeket kínál Új-Zélandra bécsi indulással, egyetlen átszállással Dubaiban. Felnőtteknek 450 ezer forinttól, diákoknak és tanároknak már 395 ezer forinttól elérhetőek. Inspiráló ötletekért és újdonságokért iratkozz fel a STA Travel hírlevélre! (X)

A buli azóta hatalmas rendezvénysorozattá nőtte ki magát, ahol síversenyek, utcai karneválok, koncertek és tűzijátékok váltják egymást tíz napon át. A részletes programokat a fesztivál honlapján lehet átnézni, aki pedig további izgalmakra vágyik, szánja rá magát egy jó bungee jumpra – Queenstownnál autentikusabb helyen ki se próbálhatná, ez ugyanis a műfaj szülővárosa.

Téli fesztivál Queenstownban
Galéria: Huszonötezer bonbon gurul Új-Zéland utcáin
Fotó: Stefan Haworth / American Express Queenstown Winterfestival

A sportok helyett a csokoládét szeretnéd extrém formában megtapasztalni? Irány Dunedin és a Cadbury Chocolate Carnival, vagyis a csokikarnevál! Egy héten át, július 12-18-ig minden a csokiról szól: lesz például csokimaraton és csokis divatbemutató is. A rendezvénysorozat lezárásaként pedig 25 ezer bonbont gurítanak le a világ legmeredekebb utcáján, a Baldwin Streeten. Egy szó mint száz, Gombóc Artúrok, Dunedinben a helyetek! (Részletes programok itt.)

Jókat ennénk, de nem csak csokit? a Visa Wellington On a Plate gasztrofesztivál lesz az ideális program. Új-Zéland gasztronómiai fővárosában két héten át, augusztus 15-31. között kóstolgathatják az érdeklődők a jobbnál jobb fogásokat. A régió több mint száz remek éttermének menüi mellett például kétszáz fajta kézműves sört is ki lehet próbálni a Beervana elnevezésű kísérőrendezvényen. A borosokat pedig a Wellingtontól egy órás autóútnyira fekvő Wairarapa borvidéken várják finomságokkal és különböző rendezvényekkel.

Cikkünk megjelenését a STA Travel támogatta.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek