» Távol

Indiában megkezdődött az esküvőszezon

| | Nem érkezett még hozzászólás
Bindivel és aranyban gazdagon díszített menyasszony, több száz fős násznép, napokig tartó lakodalom, füstölő-rituálék és tradicionális hennafestés - ilyen képekben egy Újdelhi külvárosában tartott esküvő. Áprilisban és májusban turistaként nagy valószínűséggel belebotlunk egy tradicionális esküvőbe.

"Indiában az esküvők a leglátványosabb eseménynek számítanak. Általában 1500-2000 fő vesz részt, nem nehéz belecsöppennünk egy ilyen rendezvénybe. A mai napig jellemző (főleg vidéken), hogy a család előre kiválasztja a házastársat gyermeke számára, a lányos családok pedig a lány születésétől kezdve arra gyűjtenek, hogy látványos esküvőt szervezzenek, ahová mindenki mindenkije hivatalos, hatalmas lakomázás, virágok, lampionok, fények és fényűzés van a középpontban" - írja Martuska indiai útjáról az Ongón, aki maga is egészen véletlenül lett része egy helyi pár esküvőjének.

Indiában már megkezdődött a tavaszi esküvői szezon, májusban pedig a Buddha Purnima-t, Buddha születésnapját, megvilágosodását és Nirvanaba jutását ünneplik, amikorra nagyon sok fiatal pár időzíti az esküvőjét, és amely komoly turisztikai látványosságnak számít ebben az időszakban.

Indiában egy esküvő nemcsak a két fiatal boldogságát, de a két család szövetségét, összetartozását is jelenti. Ezért aztán nem véletlen, hogy sokszor több ezres násznép előtt tesznek fogadalmat, vagy előzetes asztrológiai számításokat végeznek az esküvő napját illetően, amelyek megadják, hogy a pár számára melyek a szerencsésebb napok az egybekelésre - ezt már az India, India bloggere írja, aki maga is meghívott részese volt egy több napig tartó, közös énekléssel kezdődő majd DJ-szettekkel végződő modern lánybúcsús, ám szertartási szokásaiban mégiscsak hagyományos esküvőnek. Olyan szertartásokon vettek részt, mint az általa henna-partynak nevezett Mehendi Langwana, vagy a rituális menyasszony etetés, amely során a lánynak egy tál ételt kell földbe ásnia, hogy mindig jusson élelem az asztalra, és látták a vőlegény családját fáklyákkal, lámpásokkal, zenekarral a helyszínre érkezni.

Az alábbi galériánkban pedig egy Újdelhiben élő fiatal pár szertartás előtti készületeit, a hatalmas násznép vonulását és a ceremónia egyes pillanatait láthatjuk gazdagon díszített népviseleti ruhák és tradicionális szokások közepette. A rituális tisztálkodástól a hennafestésen és a füstölő-rituálén át, az esemény minden mozzanatának megvan a helye és ideje, igaz utóbbival bőven rendelkeznek: nyolc nap, nyolc éjjel is tarthat a lakodalom.

Még több képért kattintson bármely fotóra!

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
4 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
4 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
9 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
14 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.