» Távol

Sasrepülés és hordótánc: nyit az osztrák Familypark

| | 2 komment
2014. április 5-én szombaton megnyitja kapuit a Fertő-tónál található Familypark. Idén több újdonság várja a vidámparkba vágyókat. Egy boroshordóban kedvük szerint foroghatnak, a bátrabbak pedig különleges repülésre vállalkozhatnak egy sas hátán. Májustól Mici néni kicsiny farmján állatsimogató várja a gyerekeket, és új étterem is nyílik a parkban.

Öt hónap téli álom után Ausztria legnagyobb szabadidőparkja április 5-én újra szélesre tárja kapuit. A Familypark 2014-ben több új látványossággal is büszkélkedhet – áll az osztrák-magyar határ közelében található park közleményében.

Közvetlenül a bejárat mellett a vendégek az új Adlerflugon (jelentése: sasrepülés) tehetik próbára bátorságukat. A sast ábrázoló kocsiban két személy foglalhat helyet, az U-formájú pályán 7,5 m magasságig juthatnak fel. A legmagasabb pontra érkezvén 35 km/h kezdő sebességgel zuhannak a mélybe, a pálya másik oldalán pedig újra magasba lendülnek az átfordulási pontig. A pálya teljes hossza 27 méter.

2014 fő látványossága, a vidám Fassltanz (hordótánc) a falusi porta területén várja a vendégeket. Itt egy talapzaton körbe-körbe forog a nyolc boroshordó, mindegyikben legfeljebb négy-négy személy foglalhat helyet. A hordók közepén lévő kézikerék segítségével a hordók saját tengelyük körül is mozgathatók, ily módon a bent ülők által is fokozható a szédítő forgás.

Az elsősorban a kisgyermekes családok körében kedvelt Kinderzug bei Hans und die Bohnenranke (Mesevonat az égig érő paszulyhoz) elemei teljesen kicserélődtek, a mozdony és a három kocsi összesen 26 személy szállítására képes. A Sumpfburg (mocsárvár) mászóvárban a különböző korosztályok évek óta mászó és kalandélményekkel gazdagodhatnak. Az idén a létesítmény további szórakozási lehetőségekkel bővül. Az újonnan kialakított akadálypályán – különösen meleg időben – felfrissülésre lelhetnek a gyerekek. Különösen akkor, ha a pénzérme bedobásával aktiválható új vízágyúkkal valamelyik várlátogató célba veszi őket. A stégen további vizes meglepetésekkel várják az ide látogatókat.

2014 májusától Mici néni kicsiny farmján élő állatok várják a látogatókat, csemegével és simogatással lehet őket kényeztetni. Itt nemcsak kecskék és bárányok, hanem tyúkok és nyulak is új otthonra lelnek. A farm semmi kívánnivalót nem hagyhat maga után, az ökológiai állattartás szellemében minden állatfaj saját, kényelmesen kialakított hellyel rendelkezik. Az istállók a központi látogatótér körül körkörösen helyezkednek el, ami lehetővé teszi, hogy az állatok bármikor kapcsolatot teremtsenek a vendégekkel, vagy alkalomadtán visszahúzódjanak az istálló belsejébe. Hasonlóképpen májusban nyit az újonnan kialakított Eseltränke, ahol a vendéget kemencés burgonyaételek széles választéka várja.

Hasznos információk

A Familypark Neusiedlersee 2014. április 5-től október 26-ig minden nap nyitva tart.

Április–szeptember: 9-től 18 óráig, belépés: 17 óráig, játékok: 10-től 18 óráig

Október: 10-től 17 óráig, belépés: 16 óráig, játékok: 10-től 17 óráig

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
19 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
19 órája
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
5 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
10 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.