» Távol

Virágfelhőben piknikeznek a gésák

| | 1 komment
A várható hőmérséklet mellett azt is bemondják a japán időjárás-előrejelzésben, hogy éppen melyik városban virágzanak a cseresznyefák. A virágnézés milliók kedves időtöltése ilyenkor a szigetországban, a piknikező társaságoktól lépni sem lehet a parkokban.

Március végén kezdődött, és még nagyjából egy hónapon át tart a cseresznyevirágzás Japánban. A kedvenc nemzeti időtöltésnek számító virágnézés (hanami) olyannyira nagy fontosságú a szigetországban, hogy külön kitérnek rá az időjárás-előrejelzésben. E szerint a cseresznyevirágzás-front jelenleg Kiotótól északra jár, a következő napokban Niigata és Szendai fái állnak majd teljes virágdíszben.

A cseresznyevirág (japánul szakura) a japán költészetben hagyományosan az élet illékony természetét jelképezi, rövid ideig tartó, fantasztikus szépségük gyakran szolgál a halandóság metaforájaként. A virágok egyébként ehetőek is, Japánban sós ecetben pácolva teszik el, és sütibe sütve, vagy teának megfőzve, ünnepi alkalmakkor fogyasztják.

A hagyomány szerint a virágzó cseresznyefák különösen szépek, ha egy kastély, templom vagy szentély körül állnak, ezért az ilyen helyszínek igen népszerűek a virágzás idején. A nagyobb parkokban esténként ki is világítják a fákat. Van, aki csak végigsétál alattuk, és úgy gyönyörködik a hófehér vagy rózsaszín virágokban, de az igazán lelkes hanamizók pokrócot vagy ponyvát és némi elemózsiát is visznek magukkal, és piknikeznek a hulló szirmok alatt.

A virágnézés kicsit olyan, mint a nagy szabadtéri koncertek: a legjobb helyeket már korán reggel lefoglalják. Van, aki egyszerűen ott hagyja a pokrócát a kiválasztott helyen, nagyobb baráti társaságoknál azonban gyakran az egyik tag üldögél egész nap a földön a többiekre várva.

Képeink javarészt Tokióban készültek, ahol március 25-én tetőzött a front, és a város apraja-nagyja piknikezni indult a parkokba. Nézegessen hófehér virágfelhős fotókat galériánkban!

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
19 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
19 órája
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
6 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
10 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.